Ill Manors (2012)

7,1 details

  • 121 Min
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
121 Min Verenigd Koninkrijk

In een wijk in Londen worden acht personages gevolgd die ieder hun eigen manier hebben van overleven. We zien hen hoe ze vechten voor respect en omgaan met geweld.

Regie
Ben Drew
Cast
Ed Skrein, Riz Ahmed, Chris Wilson, Nathalie Press, Jo Hartley, Mem Ferda, Mohan Randhawa, Anouska Mond, Dannielle Brent, Nick Sagar, Neil Large, Lee Allen, Tom Bacon, Martin Serene, Karina Diglyte.
Budget
$ 170.000
Release
06.06.2012
Release NL
30.08.2012
Release DVD
04.12.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Ben Drew | Cast: Riz Ahmed (Aaron), Ed Skrein (Ed), Nathalie Press (Katya), Anouska Mond (Michelle), Lee Allen (Chris), Nick Sagar (Marcel), e.a. | Speelduur: 121 minuten | Jaar: 2012

Bij muziekliefhebbers zal schrijver en regisseur Ben Drew beter bekend zijn als Plan B. Als rapper oogstte Drew veel lof. Twee van zijn albums belandden op de eerste plaats in de Britse albumlijsten. Naast zijn carrière in de muziek timmert Drew ook aan de weg in de filmwereld, met rollen in onder andere Adulthood en Harry Brown. Na een korte film en een muziekvideo geregisseerd te hebben, is Ill Manors zijn speelfilmdebuut als schrijver en regisseur. Naast die taken nam hij uiteraard ook de soundtrack voor zijn rekening.

Plan B’s muziek speelt een belangrijke rol in Ill Manors. Zoals hij in het openingsnummer I Am the Narrator al aangeeft, is zijn muziek de verteller van het verhaal. Met de rauwe teksten en vette beats introduceert hij treffend de thema’s en personages. Zo zijn daar drugsbaas Chris, dealers Ed en Aaron, verslaafde prostituee Michelle en bendeleider Marcel die een nieuw bendelid onder zijn hoede neemt. In overlappende verhaallijnen worden deze personages gevolgd terwijl zij elk op hun eigen manier proberen te overleven op de straten van Londen, in een wereld van drugs, geweld en prostitutie.

videotrailers & clips

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ill Manors

acties