Quartet (2012)

Four friends looking for a little harmony

Het regiedebuut van Dustin Hoffman wordt ingevuld door fijne Britse acteurs. Dat het verhaal wat voorspelbaar en de personages wat stereotiep zijn doet er dan niet meer toe.
play

6,5 details

  • 98 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Verenigd Koninkrijk
98 Min Verenigd Koninkrijk

Beecham House is een rusthuis voor gepensioneerde operazangers en -zangeressen. Ze geven eens per jaar samen een concert om geld in te zamelen voor hun huis. Maar dit jaar komt er een nieuwe bewoner bij en loopt het niet als gepland.

Regie
Dustin Hoffman
Cast
Maggie Smith, Michael Gambon, Billy Connolly, Tom Courtenay, Michael Byrne, Pauline Collins, Sheridan Smith, David Ryall, Eline Powell, Trevor Peacock, Luke Newberry, Ronnie Fox, Andrew Sachs, Patricia Loveland, Gwyneth Jones.
Opbrengst
$ 57.138.219
Release
08.09.2012
Release NL
09.05.2013
Release DVD
10.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Dustin Hoffman | Cast: Maggie Smith (Jean Horton), Bill Connolly (Wilf Bond), Michael Gambon (Cedric Levingston), Tom Courtenay (Reginald Paget), Pauline Collins (Cissy Robson), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2012

De Britse acteurspopulatie wordt mooi en bovenal natuurlijk oud. De doorgaans nuchtere instelling van de acteurs en actrices houdt ze ver van de botox en facelifts. Grootheden als Emma Thompson, Rachel Weisz en Kate Winslet hebben zelfs het verbond gesloten nooit aan zichzelf te laten sleutelen. In Hollywood ben je doorgaans afgeschreven als je Sarah hebt gezien en geen verjongingskuur hebt ondergaan, tenzij je Meryl Streep heet. De Britse dames hebben er lak aan. Helen Mirren, Maggie Smith en Judie Dench zitten niet bepaald verlegen om werk. Ze zijn in de herfst van hun leven nog prachtig en bonken nog steeds van het talent. Voor hun mannelijke collega’s geldt eigenlijk hetzelfde. Net als bij wijn rijpen ze met de jaren. Britse iconen in je film stoppen is nooit een slecht plan, vooral niet als je Dustin Hoffman heet en op je vijfenzeventigste nog ‘even’ je regiedebuut maakt.

In de openingsscène zetten de bejaarde bewoners van Beecham House met elkaar het bekende Libiamo uit Verdi’s opera La Traviata in. De camera zweeft door het tehuis, waar het door de vele ego’s en hun artistieke wedijveren nooit een saaie boel is. Elk jaar houden de oud-musici die het bejaardentehuis bevolken een benefietconcert ter ere van de geboortedag van Verdi. Dit jaar hang er wel heel veel vanaf, omdat Beecham House wordt bedreigd met sluiting. De komst van operadiva Jean Horton zou wel eens enorm kunnen helpen om de benodigde ponden binnen te harken. Jean houdt zich liever afzijdig van de rest en is niet van plan om het fameuze zangkwartet van weleer met haar voormalige collega’s te doen herleven. Bovendien heeft Jean ook nog wat uit te vechten met haar ex Reginald, die sinds een kort huwelijk decennia geleden moet leven met een gebroken hart.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Quartet Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Quartet

acties