Simon and the Oaks (2011)

Every family has a secret.

Een film over het uitkomen van familiegeheimen en de zoektocht naar je eigen ik.
play

6,4 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Zweden
  • Denemarken
  • Duitsland
  • Noorwegen
122 Min Zweden

De film vertelt het epische verhaal van twee families, hun vriendschap en hun gedeelde lot in Zweden tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De jonge Simon Larsson, die ondanks de oorlogsdreiging in het niet-bezette Zweden een geborgen jeugd heeft, ontdekt dat hij geadopteerd is en zijn vader een Duitse jood was. Na de oorlog gaat hij op zoek naar zijn achtergrond – een reis die hem tot de kern brengt van wat in het leven waardevol is.

Alt titel
Simon och ekarna
Regie
Lisa Ohlin
Cast
Bill Skarsgård, Katharina Schüttler, Jan Josef Liefers, Cecilia Nilsson, Stefan Gödicke, Helen Sjöholm, Josefin Neldén, Frederik Nilsson, Jan-Erik Emretsson, Jonatan S. Wächter, Karl Linnertorp, Erica Löfgren, Karl Martin Eriksson, Pär Brundin, Lena Nylén.
Release
08.12.2011
Release NL
20.09.2012
Release DVD
20.11.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Lisa Ohlin | Cast: Bill Skarsgård (Simon), Jonatan S. Wächter (jonge Simon), Helen Sjöholm (Karin), Stefan Gödicke (Erik), Jan Josef Liefers (Ruben), Karl Linnertorp (Isak), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2011

De leergierige Simon is een stumperig jongetje met donker haar en een rijke fantasie. Al gauw wordt duidelijk dat hij zich nergens echt op zijn plek voelt. Niet bij zijn eenvoudige ouders Karin en Erik, maar ook niet op school. Simon besluit van school te veranderen en ontmoet op het lyceum al snel de Joodse Isak, die net uit Duitsland is gevlucht. Simon blijkt het niet alleen goed met Isak te kunnen vinden. Ook met diens vader Ruben heeft Simon al gauw een betere klik dan met zijn eigen vader. Wanneer de dreiging van de Tweede Wereldoorlog Zweden bereikt, raken Karin en Erik lichtelijk in paniek. Als de levens van Simon en Isak dankzij de oorlog langzaam met elkaar verstrengeld raken, wordt duidelijk waarom.

Simon is gebaseerd op de bestseller ‘Simon’ van Marianne Fredriksson, één van de favoriete boeken van regisseuse Lisa Ohlin. Het boek gaat over het uitkomen van familiegeheimen en de zoektocht naar je eigen ik in relatie tot een nieuw ontstane realiteit. De film is volgens Ohlin geen regelrechte verfilming van het boek. Fredrikssons ingrediënten vormen de basis voor de verhaallijnen in de film, maar uiteindelijk vertelt de film zijn eigen verhaal.

videotrailers & clips