Ernest et Célestine (2012)

Bonnie and Clyde, Sid and Nancy... (US release)

Ouderwetse kinderanimatiefilm met charmant verhaal
play

8,0 details

  • 80 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Drama
  • Familiefilm
  • Frankrijk
  • België
  • Luxemburg

Ernest, een dikke marginale beer, verkouden en uitgehongerd, zoekt in de vuilnisbakken naar iets te eten. Net wanneer hij op goed geluk wil opvreten wat hij vindt, weerklinkt er een kreet! "Stoooooop!" De kleine muis die hij wilde opschrokken smeekt hem: "Als je me niet opeet, geef ik je wat je het liefste wil in de hele wereld! En dat zal beter zijn voor je gezondheid dan al die viezigheid". En zo zal Célestine, terwijl ze haar eigen leven probeert te redden, dat van Ernest helemaal ondersteboven halen. Uit deze ongelukkige omstandigheden groeit een vriendschap die in de muizenwereld (de bovenwereld) en de wereld van de beer (de onderwereld) fel bevochten wordt, maar tevergeefs: Ernest en Célestine overwinnen alle vooroordelen.

Alt titel
Brammert & Tissie
Regie
Stéphane Aubier
Vincent Patar
Cast
Forest Whitaker, Jeffrey Wright, Paul Giamatti, William H. Macy, Lambert Wilson, Mackenzie Foy, Nick Offerman, Lauren Bacall, Megan Mullally, Anne-Marie Loop, Patrice Melennec, Pauline Brunner, Brigitte Virtudes, Dominique Maurin, Léonard Louf.
Budget
$ 12.516.654
Opbrengst
$ 8.109.160
Release
12.12.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
23.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Stéphane Aubier, Vincent Patar en Benjamin Renner | Cast (stemmen): Lambert Wilson (Ernest), Pauline Brunner (Célestine), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2012

Ernest & Célestine is een animatiefilm gebaseerd op de boeken van Gabrielle Vincent. In de jaren tachtig maakte deze in Brussel geboren creatieveling de Ernest & Célestine-verhalen, die ze zowel schreef als illustreerde. Gabrielle Vincent kreeg vele prijzen voor haar werk en overleed in 2000. De Belgische regisseurs van de film, Stéphane Aubier en Vincent Patar, hebben samen met co-regisseur Benjamin Renner getracht dicht bij de originele animatieverhalen van Vincent te blijven. Ernest & Célestine werd al vertoond op het Nederlandse Cinekid festival en won daar zowel de jury- als publieksprijs. Alle reden dus om deze film grootschaliger uit te brengen.

Ernest is een beer die verstoten is door de rest van de beren omdat hij niet, zoals het een beer betaamt, notaris wil worden, maar liever muzikant. Hij leeft geïsoleerd van de rest van de wereld in een huis aan de rand van het bos tussen zijn muziekinstrumenten. Op een dag is hij in de stad om in vuilnisbakken naar voedsel te zoeken, wanneer hij de muis Célestine tegenkomt. Ernest volgt in eerste instantie zijn bereninstinct en wil Célestine opeten, maar deze overtuigt hem ervan om in plaats daarvan bij een snoepwinkel in te breken. De muis en de beer worden echter opgepakt, maar onderweg naar het politiebureau weten Célestine en Ernest zich te bevrijden en te ontsnappen. De dieren worden zo voortvluchtig en tot elkaar veroordeeld. Ondanks de vooroordelen die er bij de muizen en de beren over de ander bestaan, hebben Ernest en Célestine geen andere keus dan beste vrienden te worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Ernest et Célestine Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Ernest et Célestine

acties