4,0 details

  • 110 Min
  • Muziek
  • Verenigde Staten
110 Min Verenigde Staten

Een Amerikaanse dansgroep probeert met behulp van hun coach de top te bereiken. Ze worden verkeerd begrepen door de maatschappij en zelfs door hun families. In Frankrijk worden hun kwaliteiten pas echt op de proef gesteld in de vorm van de "Battle of the Year" finale. Hier nemen crews uit achttien landen het tegen elkaar op om wereldkampioen te worden.

Alt titel
Battle of the Year: The Dream Team
Regie
Benson Lee
Cast
Chris Brown, Josh Holloway, Josh Peck, Laz Alonso, Caity Lotz, Luis Rosado, Anis Cheurfa, Jesse Brown, Steve Terada, Ivan 'Flipz' Velez, David Shreibman, Joshua Lee Ayers, Sawandi Wilson, Jon 'Do Knock' Cruz, Richard Maguire.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 16.549.477
Release
21.09.2013
Release NL
17.10.2013
Release DVD
22.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Benson Lee | Cast: Josh Holloway (Jason Blake), Josh Peck (Franklyn), Chris Brown (Rooster), Laz Alonso (Dante Graham), Caity Lotz (Stacy), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2013

“Dit is net Fame, maar dan met Bloods en Crips,” merkt een personage op in Battle of the Year. Het is misschien bedoeld als een spitsvondige opmerking, maar in feite legt hij de vinger precies op de zere plek. De nieuwe dansfilm barst van de clichés. Om het nog erger te maken lijken de snelle dansbewegingen in 3D niet goed tot hun recht te komen.

Zoals het een zouteloze Amerikaanse film betaamt wordt de boodschap dat je met de juiste instelling alle problemen kunt overwinnen er hard en veelvuldig ingeramd. Battle of the Year gaat over een uitgebluste B-boy (ongeschoren, slaapt op de bank, fles wodka ernaast) die de opdracht krijgt het Amerikaanse nationale breakdanceteam te coachen voor de belangrijkste wedstrijd ter wereld. Hij kiest de grootste talenten, die in eerste instantie natuurlijk niet met elkaar kunnen opschieten. De stoere jongens moeten dus dichter naar elkaar toegroeien, terwijl de coach zelf van zijn drankprobleem en achterliggend trauma af moet zien te komen. In de aanloop naar de grote dag wordt het woord ‘team’ gebruikt tot het je duizelt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Battle of the Year Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Battle of the Year

acties