5,7 details

  • 70 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
70 Min Nederland

Vlak voor 5 december verdwijnt Sinterklaas op mysterieuze wijze uit het kasteel. De Pieten van de Club begrijpen er niets van en worden ongerust. Als Sinterklaas even later vanzelf weer opduikt, zegt hij onaardige dingen en gedraagt hij zich vreemd. Wat is er met Sinterklaas gebeurd? En wat deed die Speelgoeddokter op het kasteel? Het zijn Mees en zijn buurmeisje Katja die ontdekken wat er met Sinterklaas aan de hand is en wat het geheim is van de eigenaardige Speelgoeddokter. Pakjesavond loopt gevaar en ze moeten zo snel mogelijk de Pieten van De Club van Sinterklaas waarschuwen! Gaat het de Club Pieten en Mees & Katja lukken tijdig de Speelgoeddokter te ontmaskeren? Slagen zij erin Pakjesavond dit jaar toch nog door te laten gaan?

Regie
Pieter Walther Boer
Cast
Victoria Koblenko, Julian Ras, Wilbert Gieske, Beryl van Praag, Kimberly Klaver, Dimme Treurniet, Ad van Kempen, Michiel Nooter, Tim de Zwart, Frans de Wit, Roscoe Leijen, Piet van der Pas, Dieter Jansen, Yvonne Coldeweijer, Charly Luske.
Release
03.10.2012
Release NL
03.10.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Pieter Walther Boer | Cast: Victoria Koblenko (Nicole), Charly Luske (Dirk), Julian Ras (Mees), Laura van Bussel (Katja), Ad van Kempen (Fritz de Speelgoeddokter), Wilbert Gieske (Sinterklaas), Beryl van Praag (Testpiet), Michiel Nooter (Kluspiet), e.a. | Speelduur: 70 minuten | Jaar: 2012

Al dertien jaar is in aanloop van pakjesavond De Club van Sinterklaas op televisie te zien, de serie rondom Muziekpiet, Kluspiet, Testpiet, Coole Piet en natuurlijk de goedheiligman. Nu is er de eerste speelfilm, onder regie van Pieter Walther Boer: De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter.

Het Sinterklaasfeest zit er weer aan te komen. Waar de meeste kinderen wekenlang met een verlanglijstje in de weer zijn, pakken boezemvrienden Katja en Mees het anders aan. Katja wil juist iets terugdoen voor Sinterklaas en is bezig met het maken van een liedje op haar keyboard. Haar buurjongen Mees, met een carrièretijger als moeder die het feest vorig jaar oversloeg, heeft maar een enkele wens: een vader. Even verderop heeft een speelgoedreparateur (die heel onlogisch een hekel aan kinderen heeft) heel andere plannen voor vijf december. Geflankeerd door zijn sidekick, een tafelrobot van eigen makelij die veel te vrolijk is uitgevallen voor zijn norse, verbitterde maker, vervaardigt hij in het diepste geheim een Sinterklaasrobot. Als hij erin slaagt de Sint te ontvoeren en te vervangen door zijn mechanische versie, kan dit chagrijn zijn pensioen aankondigen en hoeft pakjesavond nooit meer gevierd te worden. Het lijkt hem te lukken, al heeft hij geen rekening gehouden met de twee slimme kids. Samen met Kluspiet en Testpiet zetten Katja en Mees alles op alles om Sinterklaas terug te vinden en de speelgoeddokter te stoppen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Club van Sinterklaas & Het Geheim van de Speelgoeddokter

acties