6,0 details

  • 122 Min
  • Drama
  • Verenigde Staten
  • Rusland
122 Min Verenigde Staten

Alabama, jaren '40. Nadat zijn vrouw hem verlaten heeft voor de Engelsman Kingsley Bedford (John Hurt) en verhuisd is naar Engeland, voedt Jim Caldwell (Robert Duvall) zijn kinderen alleen op. Wanneer de vrouw overlijdt, laat ze het verzoek achter om terug te worden gebracht naar Alabama om begraven te worden. Op dat moment heeft Jim haar bijna dertig jaar niet meer gezien. De twee families ontmoeten elkaar en doen een poging om zich aan elkaar aan te passen.

Regie
Billy Bob Thornton
Cast
Kevin Bacon, Robert Duvall, John Hurt, Billy Bob Thornton, Ray Stevenson, Robert Patrick, Frances O'Connor, Shawnee Smith, Tippi Hedren, Steve Coulter, Katherine LaNasa, John Patrick Amedori, Marshall Allman, Dylan Kussman, Ron White.
Release
25.07.2013
Release NL
25.07.2013
Release DVD
05.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Billy Bob Thornton | Cast: Robert Duvall (Jim Caldwell), Billy Bob Thornton (Skip Caldwell), Kevin Bacon (Carroll Caldwell), Robert Patrick (Jimbo Caldwell), John Hurt (Kingsley Bedford), e.a. | Speelduur: 122 minuten | Jaar: 2013

Billy Bob Thornton maakte met Sling Blade een triomfantelijk regiedebuut, maar na de lauwe ontvangst van All the Pretty Horses en Daddy and Them hield hij het weer bij acteren. Met Jayne Mansfield's Car is Billy Bob voor het eerst in ruim tien jaar terug als regisseur en levert hij een film af, die net als hijzelf, ietwat apart is.

De film speelt zich af in het zuidelijke Alabama van 1969. Jim Caldwell is de nukkige pater familias van een ‘Southern’-familie, die voor het grootste deel nog bij elkaar woont in een klein stadje. Alleen Naomi, de moeder van het gezin, is twintig jaar daarvoor bij hen weggegaan om in Engeland een nieuw gezin te stichten, waarna Jim zijn drie zoons en dochter alleen heeft opgevoed. Op een avond krijgt hij een telefoontje: Naomi is overleden en wil in haar geboorteland begraven worden. Haar nieuwe gezin komt met haar lichaam naar het stadje van Jim voor de begrafenis. De twee families ontmoeten elkaar voor het eerst en in de loop van een paar dagen leren ze elkaar kennen.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Jayne Mansfield's Car Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Jayne Mansfield's Car

acties