Notre paradis (2011)

5,2 details

  • 96 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Frankrijk
96 Min Frankrijk

Het wordt voor Vassili steeds lastiger op zijn dertigste aan goede klanten te komen. Men zoekt steeds meer hun heil bij jongere types. Als hij op een nacht in Bois de Boulogne een bewusteloze en mishandelde jongen vindt, neemt hij hem mee naar huis. Hij verzorgt hem en noemt hem Angelo. Al snel raken de twee verliefd op elkaar. Vassili´s zaakjes lopen gelijk beter als hij Angelo telkens meeneemt naar zijn afspraakjes. Het samenwerken bevalt het liefdes- en zakenkoppel goed en ze dromen van een gezamenlijk paradijs. Ze beramen een plan om snel geld te verdienen door hun klanten te beroven. Vassili schrikt daarbij niet terug voor het gebruik van grof geweld en ze geraken in een roes van seks en geweld. Ze maken al snel vijanden en als de aarde te heet wordt onder hun voeten verlaten ze halsoverkop Parijs. Hun vlucht voert ze naar een vroegere vriendin van Vassili die in Grenoble met haar zoontje woont. Maar zijn zij in staat hun onheil af te wenden?

Regie
Gaël Morel
Cast
Béatrice Dalle, Didier Flamand, Dimitri Durdaine, Stéphane Rideau, Jean-Christophe Bouvet, Ludovic Berthillot, Roland Copé, Raymonde Bronstein, Rabah Zahi, Jean-Marc Léon, Malik Issolah, Jamel Mehnane, Jeremy Nebor, Jacques Grant, Mathis Morisset.
Release
28.09.2011
Release NL
06.12.2012
Release DVD
09.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Gaël Morel | Cast: Stéphane Rideau (Vassili), Dimitri Durdaine (Angelo), Béatrice Dalle (Anna), Didier Flamand (Victor), Malik Issolah (Kamel), e.a.| Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2011

Na zijn dertigste begint de homoseksuele prostitué Vassili stilaan te merken dat het op zijn leeftijd steeds lastiger wordt om klanten te vinden. Zoals hij het zelf immers zegt: bij homoseksuelen tel je in hondenjaren. Spijtig voor hem, want buiten de prostitutie heeft Vassili geen bijster interessant leven. Dat hij in Parijs woont heeft dan ook niets te maken met ambities, maar alles met het zo veelvuldig mogelijk willen bedrijven van zijn homoseksualiteit. Als hij op een avond een mishandelde jongen vindt en zich over hem ontfermt, bloeit tussen de twee al snel een romance op. Zijn leven lijkt daarmee een positieve wending te nemen, maar de kijker weet al vanaf de openingsscène dat Vassili een zeer duistere kant heeft die zich vroeg of laat weer zal openbaren.

Bij gebrek aan een echte naam wordt de jongen Angelo genoemd. Deze heeft snel genoeg door dat achter de goede zorgen van zijn beschermer vooral eigenbelang steekt, maar blijkt daar geen probleem mee te hebben. Met Vassili’s beroep evenmin, dus treedt hij al snel in diens voetsporen. Voor even lijkt dat erin te resulteren dat Vassili met de jongere Angelo een grote concurrent voor zichzelf heeft gecreëerd, maar dit idee wordt nooit echt uitgewerkt. Een gemiste kans, want het gegeven van een relatie tussen twee mensen die elkaar professioneel in de weg zitten is in het verleden vaak genoeg toegepast voor boeiend drama. Daarnaast zou het in dit geval mooi aansluiten bij Vassili’s leeftijdsprobleem.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Notre paradis

acties