Haute Cuisine (2012)

6,1 details

  • 95 Min
  • Biografie
  • Komedie
  • Frankrijk
95 Min Frankrijk

Hortense Laborie is een gerenommeerde chef-kok uit de Campagne, die tot haar grote verbazing door de Franse president gevraagd wordt voortaan in het Parijse Élysée-paleis zijn maaltijden te bereiden. Ondanks de afgunst van het reeds aanwezige personeel, bevestigt Hortense al snel haar goede reputatie. Met haar authentieke gerechten weet ze de president voor haar te winnen, maar binnen de paleismuren liggen nog veel meer obstakels.

Alt titel
Les saveurs du Palais
Regie
Christian Vincent
Cast
Catherine Frot, Hippolyte Girardot, Arly Jover, Joe Sheridan, Hervé Pierre, Philippe Uchan, Arthur Dupont, Laurent Poitrenaux, Brice Fournier, Jean-Marc Roulot, Jean d'Ormesson, Nicolas Chupin, Louis-Emmanuel Blanc, David Houri, Nicolas Beaucaire.
Release
17.09.2012
Release NL
25.10.2012
Release DVD
26.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Christian Vincent | Cast: Catherine Frot (Hortense Laborie), Jean D’Ormesson (president), Hippolyte Girardot (David Azoulay), Alry Jover (Mary), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Pakweg drie jaar geleden las schrijver en producent Étienne Comar een fascinerend artikel in de Franse avondkrant Le Monde. In het interview maakte hij kennis met Danièle Delpeuch, een huis-tuin-en-keukenkokkin die van het platteland werd geplukt om de persoonlijke chef van president Mitterand te worden. Comar zocht de vrouw op en zat uren met haar rond de keukentafel. Delpeuch vertelde hem over haar ongelooflijke carrière aan het Élysée. Comar was er al snel van doordrongen dat hier een geweldige film in school en begon te schrijven met actrice Catherine Frot in gedachten voor de hoofdrol. Voor de regie klopte Comar aan bij Christian Vincent, een wijnkenner die de passie voor eten deelde met Delpeuch.

Na haar jaren in de presidentiële ambtswoning bivakkeerde Delpeuch enige tijd op Antarctica, waar ze een groot onderzoeksteam verblijdde met haar kookkunsten. Dat is waar Vincents Haute Cuisine, dat in Frankrijk werd uitgebracht als Les Saveurs du Palais (‘de smaken van het paleis’), aftrapt. Vincent heeft daarmee gelijk de eerste van vele verwarringen die zijn culinaire portret rijk is te pakken. Het leek de makers kennelijk een goed idee om de jaren die Delpeuch bij Mitterand doorbracht te contrasteren met haar eenvoudige werkzaamheden in het afgelegen zuidelijke continent. Via een stel Australische journalisten duiken we al snel in het verleden van de kokkin.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.