5,4 details

  • 82 Min
  • Drama
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Nederland
82 Min Nederland

In The Battle vormen Mara, Sam en Ortwin een bandje en doen ze mee aan een talentenjacht. Sterre heeft geen zin. Ze is tot over haar oren verliefd op de knappe Marty die onder grote druk van zijn opa ook meedoet.

Regie
Will Wissink
Cast
Loek Peters, Cees Geel, Sanne Vogel, Ellen Ten Damme, Cynthia Abma, Jon Karthaus, Tara Hetharia, Beau van Erven Dorens, Camilla Siegertsz, Tjeerd Melchers, Jeronimo van Ballegoijen, Frank Awick, Bob Fosko, Jasmin Pasteuning, Rick Mackenbach, The White Carrots, Pearl Jozefzoon, Dean Saunders.
Release
10.10.2012
Release NL
11.10.2012
Release DVD
15.01.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Will Wissink | Cast: Cees Geel (Max), Ellen ten Damme (Femke), Tjeerd Melchers (Sam), Tara Hetharia (Mara), Jasmin Pasteuning (Sterre), Rick Mackenbach (Ortwin), Jeronimo van Ballegoijen (Marty), Beau van Erven Dorens (Robin), e.a. | Speelduur: 82 minuten | Jaar: 2012

Drieënhalf jaar geleden verscheen het eerste deel uit de Nederlandse jeugdreeks Mijn Vader Is een Detective onder regie van Will Wissink. Hierin maakten we kennis met Sam, wiens gescheiden vader Max als privédetective de papegaai van een rijke baron moest zien op te sporen. De speurneus belandde hierbij in de problemen, waardoor Sam, buurmeisje Sterre en de zoon van de baron te hulp moesten schieten. Vorig jaar kwam het tweede deel De Wet van 3 uit, waaraan een mystiek luchtje zat. We maakten hierin kennis met Mara die haar moeder kwijt was en bovendien Sams halfzusje bleek te zijn.

Het derde deel dat nu de bioscopen aandoet is omgedoopt tot The Battle en is voor nieuwe kijkers trouwens zonder enige vorm van voorkennis heel goed te volgen. De kids storten zich dit keer met volle overgave op een talentenjacht. Je moet het de makers van de reeks nageven dat ze elke keer een nieuwe invalshoek voor hun detectiveverhalen weten te vinden. In het geval van het derde deel is het echter niet bijster origineel. We worden weliswaar op televisie doodgegooid met inspiratieloze talentenjachten waardoor het thema uitermate actueel lijkt, maar er is zo'n beetje alles wel over gezegd. In het geval van dit derde deel uit de Mijn Vader Is een Detective-reeks wordt niet de draak gestoken met het fenomeen, maar handig ingehaakt op de klaarblijkelijk nimmer tanende populariteit ervan.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Mijn vader is een detective: The Battle

acties