Offline (2012)

6,9 details

  • 115 Min
  • Drama
  • België
115 Min België

Offline is het aangrijpende speelfilmdebuut van de Gentse regisseur-scenarist Peter Monsaert. Hij levert een bijzondere mix van humor, ontroering en oprechte emoties, overgoten met een fantastische soundtrack van de beste Belgische rockgroep van het moment: Triggerfinger. Na een gevangenisstraf van 7 jaar heeft Rudy Vandekerckhove een duidelijk doel voor ogen: hij wil opnieuw aan de slag als hersteller van wasmachines en - belangrijker nog - hij hoopt op een verzoening met het gezin dat hij achterliet. Ondanks de steun van de gepensioneerde kapster Denise en van zijn vriend Rachid wordt geen van beide plannen echter een succes. Net wanneer een hereniging uiteindelijk toch nog in zicht lijkt, neemt het verleden opnieuw de bovenhand en komt Rudy voor de moeilijkste beslissing van zijn leven te staan.

Regie
Peter Monsaert
Cast
Anemone Valcke, Katelijne Damen, Peter Gorissen, Wim Willaert, Souad Boukhatem, Margriet Bruggeman, Mourade Zeguendi, Lukas Smolders, Lisa Naert, Robrecht Vanden Thoren, Dominique Van Malder, Patricia Goemaere.
Release
14.11.2012
Release NL
17.01.2013
Release DVD
11.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Peter Monsaert | Cast: Wim Willaert (Rudy), Anemone Valcke (Vicky), Patricia Goemaere (Carine), Mourade Zeguendi (Rachid), Robrecht Vanden Thoren (David), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

Dat onze zuiderburen naast frites ook nog eens prima films kunnen exporteren, is al langer bekend dan vandaag. In 2011 wist het beeldschone Rundskop vriend en vijand te verrassen met een dik verdiende Oscarnominatie, en op de valreep van 2012 kregen we nog het fraaie The Broken Circle Breakdown voorgeschoteld. Het nieuwe jaar is pas koud begonnen of er duikt alweer een pareltje op van Vlaamse bodem. Offline van Peter Monsaert is een ijzersterk debuut dat de kijker niet onberoerd laat.

Na een gevangenisstraf van zeven jaar komt Rudy Vandekerckhove terug op vrije voeten. Van een vlekkeloze rehabilitatie is echter geen sprake: het zoeken van een baan gaat hem niet gemakkelijk af, en de hereniging met zijn ex-vrouw verloopt nog moeizamer. Gelukkig krijgt hij hier en daar wat hulp van zijn buurman Rachid en de gepensioneerde kapster Denise. Vastberaden om het contact met zijn familie te herwinnen, valt hij terug op zijn oude baan als wasmachinereparateur. De grote vraag gedurende de film is: zal Rudy zijn tweede kans krijgen? En verdient hij die ook?

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede Belgische film, met een puike prestatie van Wim Willaert. De film is misschien ene beetje tra......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Offline

acties