Sister (2012)

7,2 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Zwitserland
100 Min Frankrijk

De 12-jarige Simon is een handige jongen die alleen woont met zijn zus Louise. Hij dikt hun karige inkomen aan door de ski-uitrusting van rijke toeristen te stelen en die aan de kinderen in zijn flatgebouw te verkopen. Een kleine, maar winstgevende bijverdienste. Als Louise werkloos wordt, profiteert ze mee van het handeltje van Simon dat steeds beter begint te draaien. En zo wordt zij steeds afhankelijker van hem...

Alt titel
L'enfant d'en haut
Regie
Ursula Meier
Cast
Léa Seydoux, Gillian Anderson, Kacey Mottet Klein, Martin Compston, Jean-François Stévenin, Simon Guélat, Magne Brekke, Yann Trégouët, Ange Ruzé, Mike Winter, Gabin Lefebvre, Alain Börek, Yannick Ruiz, Frédéric Mudry, Vincent Fontannaz.
Release
13.02.2012
Release NL
08.11.2012
Release DVD
12.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ursula Meier | Cast: Kacey Mottet Klein (Simon), Léa Seydoux (Louise), Martin Compston (Mike), Gillian Anderson (Kristin Jansen), e.a. | Speelduur: 97 minuten | Jaar: 2012

De meeste Nederlanders die bekend zijn met Zwitserse skioorden zullen dat vanuit toeristisch oogpunt zijn. Ook de Nederlandse ski-instructeurs die er wat langer zitten, houden zich primair bezig met de recreatie van de toeristen. Het perspectief dat de Franse Ursula Meier biedt, is er echter een van de onderkant. Letterlijk en figuurlijk, want de jonge hoofdpersoon die rondkomt van het oplichten en bestelen van toeristen woont in een flat onderaan de berg waar vanaf geskied wordt. Deels dankzij deze blik doet Sister denken aan het werk van de Dardennes, hoewel het hoge niveau van de Belgische broeders niet gehaald wordt.

De gelijkenis is niet alleen te danken aan de economische situatie van het jochie Simon, maar ook aan zijn huiselijke. Hij, zelf pas net een tiener, woont samen in een enorm flatgebouw met Louise, zijn oudere zus van in de twintig. Zij heeft af en toe wel eens een baantje, maar is vaker werkloos en eigenlijk afhankelijk van wat hij verdient met het stelen en helen van ski's. Ouders of andere familie zijn niet te bekennen in het kleine appartement waar broer en zus wonen. Louise heeft evenveel succes met mannen als met banen, terwijl Simon zijn illegale zaakjes probeert uit te breiden nadat hij een Engelse keukenhulp ontmoet die in zijn thuisland een afzetmarkt voor de ski's ziet.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede film, beter dan ik had verwacht. Let op de kleine rol van Gillian Anderson (X-Files)..."

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Sister

acties