Before Midnight (2013)

Everything's better with maturity

Het derde deel uit de Richard Linklater-reeks is wederom een pareltje met gevatte en aangrijpende dialogen, met als hoogtepunt een fikse ruzie.
play

8,0 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
  • Griekenland
109 Min Verenigde Staten

In de derde "Before" ontmoeten Jesse en Celine negen jaar later in Griekenland. Het is bijna twee decennia geleden dat ze elkaar voor het eerst ontmoetten in de trein naar Wenen. Voor de klok middernacht slaat, zal er een nieuwe episode in hun verhaal bijgeschreven zijn.

Regie
Richard Linklater
Cast
Ethan Hawke, Julie Delpy, Ariane Labed, Seamus Davey-Fitzpatrick, Xenia Kalogeropoulou, Anouk Servera, Jennifer Prior, Charlotte Prior, Yiannis Papadopoulos, Enrico Focardi, Yota Argyropoulou, Panos Koronis, Athina Rachel Tsangari, Walter Lassally, Manolis Goussias.
Budget
$ 3.000.000
Opbrengst
$ 11.176.469
Release
14.06.2013
Release NL
06.06.2013
Release DVD
19.11.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Richard Linklater | Cast: Julie Delpy (Céline), Ethan Hawke (Jesse), e.a. | Speelduur: 108 minuten | Jaar: 2013

Achttien jaar geleden raakten Française Céline en Amerikaan Jesse door toedoen van een stel luidruchtige Duitse toeristen met elkaar in gesprek in een trein van Boedapest naar Wenen. Ze stapten samen uit en brachten al pratend en flirtend een nacht door in de Oostenrijkste hoofdstad. Onmogelijk verliefd namen ze afscheid met de belofte om precies een half jaar later elkaar weer te ontmoeten. Die hereniging kwam echter pas negen jaar later toen Jesse het boek dat hij over zijn ontmoeting met Céline schreef in Parijs kwam promoten. Jesse was inmiddels getrouwd en vader geworden van een zoon, terwijl Céline het had aangelegd met een fotojournalist. Richard Linklater liet ons met de twee tortelduifjes achter in een Parijs appartement en we mochten wederom negen jaar gissen hoe het met de twee verder is gegaan.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Before Midnight Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Before Midnight

acties