Stand Up Guys (2012)

They don't make 'em like they used to.

Deze vlakke, richtingloze mix van actie en komedie wordt gered door de drie door de wol geverfde hoofdrolspelers.
play

5,5 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

In de actiekomedie 'Stand Up Guys' zien we de veteranen Al Pacino, Christopher Walken en Alan Arkin als bejaarde criminelen die zijn ingehuurd om een goede vriend te doden. Tijdens hun laatste klus belanden ze echter in de meest vreemde situaties en worden ze geconfronteerd met de vele keuzes die ze in hun leven als misdadigers hebben gemaakt.

Regie
Fisher Stevens
Cast
Al Pacino, Christopher Walken, Alan Arkin, Lucy Punch, Katheryn Winnick, Mark Margolis, Addison Timlin, Vanessa Ferlito, Julianna Margulies, Craig Sheffer, Keone Young, Bill Burr, Yorgo Constantine, Weronika Rosati, Courtney Galiano, Lauriane Gilliéron.
Release
01.09.2012
Release NL
02.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Fisher Stevens | Cast: Al Pacino (Val), Christopher Walken (Doc), Alan Arkin (Hirsch), Mark Margolis (Claphands), Addison Timlin (Alex), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2012

Achtentwintig lange jaren heeft gangster Val in de bak gezeten. Als hij de deur van de gevangenis achter zich heeft dichtgetrokken, staat zijn oude vriend Doc hem op te wachten. Val mag bij Doc op de bank pitten, al is het behoorlijk behelpen in het lelijkste appartement dat de vrijgelaten ex-crimineel ooit heeft gezien. Anders dan de titel en deze personage-introductie wellicht doen vermoeden is Stand Up Guys geen verhaal over een stel stand-upkomieken die de ene na de andere gevatte grap op elkaar afvuren. Toch doet de aftrap van deze misdaadkomedie haast wel als cabaret aan, want Al Pacino en Christopher Walken sparen elkaar op het verbale vlak niet. Hun bijzondere vriendschap en een gezamenlijke missie om de bloemetjes buiten te zetten, vormt de basis voor het tweede lange regieproject van eeuwige bijrolacteur Fisher Stevens.

De hereniging tussen de twee oude mannen doet wat onwennig aan. Het lijkt er zelfs even op dat Walken en Pacino hun rollen apart van elkaar hebben opgenomen, omdat ze in het begin compleet langs elkaar heen acteren. Het doet je even achter je oren krabben, want de twee nestors zijn toch niet echt amateurs die slecht acteerwerk op hun repertoire hebben staan. Dan dringt het besef door dat de twee heren elkaar jaren alleen tijdens snelle bezoekjes moeten hebben gezien en duidelijk weer aan elkaars aanwezigheid moeten wennen. Ze willen elkaar bovendien de loef afsteken in cool zijn. Val snakt naar een echte kop koffie en wil wel weer eens een vrouw van dichtbij zien. Pas als de twee mannen op pad gaan, komt Stand Up Guys echt lekker op gang. Wat Doc zijn beste vriend niet heeft verteld, is dat hij door hun voormalige criminele baas Claphands onder druk is gezet om Val van kant te maken voor het tien uur 's ochtends is.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Stand Up Guys Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...2 grote namen dus je mag iets verwachten van deze film. Het voelt echter allemaal wat gekunsteld aan......"

Stand Up Guys

acties