The Bay

The Bay (2012)

Panic feeds on fear.

Teleurstellende ecohorror van de Oscarwinnende maker van Rain Man, die zich verliest in een overdaad aan visuele foefjes en hierbij de gouden regels van het genre uit het oog verliest.
play

5,8 details

  • 84 Min
  • Horror
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Verenigde Staten
84 Min Verenigde Staten

De badplaats Chesapeake Bay moet het hebben van het water. De gemeenschap is er volledig afhankelijk van. Wanneer twee onderzoekers uit Frankrijk een zeer hoog niveau aan gif in het water ontdekken, proberen ze de burgemeester te waarschuwen maar deze weigert om paniek te zaaien in zijn stad. Er breekt een dodelijke plaag uit waardoor de mensen van Chesapeake Bay gastheren worden voor parasieten. Deze nemen de controle over hun gedachten en hun lichaam over.

Regie
Barry Levinson
Cast
Andy Stahl, Dave Hager, Lauren Cohn, John Harrington Bland, Anthony Reynolds, Michael Beasley, Kristen Connolly, Jody Thompson, Christopher Denham, Stephen Kunken, Kether Donohue, Jane McNeill, Stacy Rabon, Frank Deal, Mellie Boozer.
Release
02.11.2012
Release NL
22.11.2012
Release DVD
26.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Barry Levinson | Cast: Kether Donohue (Donna Thompson), Kristen Connolly (Stephanie), Christopher Denham (Sam), Stephen Kunken (Dr. Jack Abrams), e.a. | Speelduur: 84 minuten | Jaar: 2012

We leven in een multimediaal tijdperk, waarin we onszelf suf 'liken' op allerlei sociale media, eerder over een ongeluk tweeten dan de politie is gebeld en we dag en nacht omringd worden met allerhande camera's en beeldschermen. Het medium film speelt handig in op de nieuwe vluchtige tijdgeest, want filmmakers offeren tegenwoordig zelfs hun persoonlijke visie op voor de grote gemene deler van de gemiddelde smaak van het volk door middel van ‘crowdsourcing’. Het is tot op zekere hoogte een goede zaak dat filmmakers meegaan met de tijd. Neem nu Barry Levinson, de man die verantwoordelijk was voor klassiekers als Good Morning, Vietnam, Rain Man en Sleepers, Met het milieuhorrorvehikel The Bay wil Levinson ons duidelijk maken dat hij dan wel zeventig mag wezen, maar de moderne ontwikkelingen nog prima kan bijhouden. Denkt hij.

Levinson loopt namelijk ernstig achter de feiten en trends aan. Horrorfilms opgebouwd uit gevonden filmmateriaal zijn na het succes van The Blair With Project, Paranormal Activity en [REC] behoorlijk passé. Voor The Bay wordt zo'n beetje alles waar maar mee te filmen valt in de strijd gegooid. Zo komen er niet alleen beelden voorbij gemaakt met digitale en analoge video- en filmcamera's, maar wordt er ook driftig gebruik gemaakt van bewakingsbeelden, webcams, mobieltjes en sms'jes. De onuitputtelijke stortvloed aan technische hulpmiddelen zijn samengesmeed tot een rommelige reconstructie van de rampzalige uitmoording van een dorpje aan de Amerikaanse Chesapeake baai.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Bay Nieuwsberichten