Frank

Frank (2014)

On May 9, take off the mask

Reviews (1)

benjamin

Avatar

Een film waarin het titelpersonage zich verbergt achter een gigantisch groot masker dat dat personage consequent weigert af te nemen, dat kan toch alleen maar iets heel bizar worden. Wel, Frank is inderdaad een speciale film.

Frank, losjes gebaseerd op tv-figuur Frank Sidebottom, is de gemaskerde frontman van een groep met een onuitspreekbare naam die al even ongrijpbare muziek maakt. Na een ongeluk met hun keyboardspeler, wordt de jonge en ambitieuze John (Domnhall Gleeson) aangetrokken. Maar hij lijkt andere plannen te hebben met de groep.

Tussen veel voorspelbare films is iets als Frank een verademing: de film durft uitgesproken vreemd te zijn en laat zich nooit helemaal voorspellen. Het geheel is komisch maar durft ook even hard te zijn zeker tegen het einde wanneer de persoon onder het masker steeds meer aandacht krijgt. Om vervolgens een prachtige laatste scène af te leveren. Geen spek voor ieders bek, maar voor wie eens iets anders wil, zeker een aanrader. En o ja, Fassbender is zoals wel vaker meer dan uitstekend.