Mama (2013)

Een horrorfilm die het vooral niet moet hebben van zijn bloederigheid of gruwelijk uitziende griezels.
play

6,1 details

  • 100 Min
  • Horror
  • Spanje
  • Canada
100 Min Spanje

De dag waarop hun vader hun moeder vermoordde, verdwenen de zusjes Victoria en Lilly spoorloos in de bossen. Vijf lange jaren hebben hun oom Lucas en zijn vriendin, Annabel, radeloos naar hen lopen zoeken. Maar wanneer de kinderen uiteindelijk levend in een vervallen hut gevonden worden, vraagt het koppel zich af of de meisjes wel de enige gasten zijn die ze in hun huis hebben verwelkomd. Wanneer Annabel de kinderen probeert gewoon te maken aan een normaal leven, raakt ze ervan overtuigd dat er een kwaadaardige aanwezigheid in hun huis is. Hebben de kinderen een traumatische stressreactie of worden ze bezocht door een geest? Hoe hebben deze gebroken kinderen al die jaren voor zichzelf kunnen zorgen? In een zoektocht naar antwoorden op deze verontrustende vragen zal de nieuwe moeder ontdekken dat het gefluister dat ze rond bedtijd hoort, afkomstig is van de lippen van een dodelijke entiteit...

Regie
Andres Muschietti
Cast
Jessica Chastain, Nikolaj Coster-Waldau, Javier Botet, Megan Charpentier, Daniel Kash, David Fox, Isabelle Nélisse, Matthew Edison, Christopher Marren, Jane Moffat, Dominic Cuzzocrea, Julia Chantrey, Ray Kahnert, Diane Gordon, Morgan McGarry.
Budget
$ 15.000.000
Opbrengst
$ 146.497.771
Release
18.01.2013
Release NL
07.03.2013
Release DVD
20.08.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Andrés Muschietti | Cast: Jessica Chastain (Annabel), Nikolaj Coster-Waldau (Lucas/Jeffrey), Megan Charpentier (Victoria), Isabelle Nélisse (Lilly), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

Het begint allemaal met vader Jeffrey, die een meer dan slechte dag heeft en onder andere zijn vrouw vermoordt. Hij slaat op de vlucht en neemt zijn twee dochters mee. Jarenlang zijn ze spoorloos, maar Jeffreys broer Lucas weigert de zoektocht te staken. Als zijn nichtjes Victoria en Lilly eindelijk gevonden worden in een huisje in het bos, nemen Lucas en zijn vriendin Annabelle de zorg voor de kinderen op zich. Maar hoe hebben de twee kleine meisjes zo lang alleen kunnen overleven?

De film is gebaseerd op de korte film Mamá uit 2008 die Andrés Muschietti samen met zijn zus Barbara maakte. Met deze korte film wisten de makers de aandacht te trekken van Guillermo del Toro. Del Toro vond een moederfiguur als uitgangspunt voor een horrorfilm een briljante vondst en samen besloten ze een lange versie te maken. De herkenbaarheid van het verhaal zit hem in de moeder-kindrelatie. De afhankelijkheid van een jong kind en zijn of haar loyaliteit richting het moederfiguur. Daartegenover de onvoorwaardelijke liefde van een moeder voor haar kind en de beschermingsdrang die als oerinstinct zit ingebakken. Juist deze herkenbaarheid, die als basis voor het handelen in de film dient, maakt dat het verhaal geloofwaardig en goed in elkaar zit. Tegelijkertijd krijgt het personage Mama daardoor ook een soort van ziel en is het moeilijk om geen sympathie voor haar te kweken.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Mama Nieuwsberichten

Laatste reacties

Mr. Hulot

"...Dit filmtijdperk (de eerste 50 jaar van de computeranimatie) zal later herinnerd worden als de tijd......"

Limbootje

"...Mama is echt een van de betere horrorfilms die ik het laatste jaar heb gezien. Als je iets verwacht......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Mama

acties