The Broken Circle Breakdown
Van Groeningens muzikale drama laat wat steekjes vallen.
play

7,5 details

  • 111 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • België
  • Nederland
111 Min België

Als Elise en Didier elkaar ontmoeten is het liefde op het eerste gezicht. Ze zijn echter totaal verschillend. Zij heeft haar eigen tattooshop, hij speelt banjo in een band. Hij praat, zij luistert. Hij is overtuigd atheïst en tegelijkertijd een naïeve romanticus. Zij is de nuchterheid zelve. Wanneer dochter Maybelle geboren wordt, is hun geluk compleet. Maar het lot slaat toe als Maybelle ernstig ziek wordt. Kan een relatie dit gevecht doorstaan als twee personen zo van elkaar verschillen of laat de liefde je op het belangrijkste moment dan toch in de steek?

Regie
Felix Van Groeningen
Cast
Jan Bijvoet, Robbie Cleiren, Blanka Heirman, Geert Van Rampelberg, Johan Heldenbergh, Veerle Baetens, Nell Cattrysse, Nils De Caster, Bert Huysentruyt, Jan Hammenecker, Sofie Sente, Dominique Van Malder, Ruth Beeckmans, Kirsten Pieters, Yves Degryse.
Opbrengst
$ 5.475.058
Release
09.10.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
30.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Felix van Groeningen | Cast: Veerle Baetens (Eline), Johan Heldenbergh (Didier), Nell Cattrysse (Maybelle), Geert van Rampelberg (William), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

The Broken Circle Breakdown is de verfilming van een toneelstuk met de onmogelijke naam The Broken Circle Breakdown featuring the Cover-ups of Alabama. Dit toneelstuk werd geregisseerd door Johan Heldenbergh. Dezelfde Heldenbergh speelde ook een rol in De Helaasheid der Dingen, een verfilming van het bekende boek van de Vlaamse auteur Dimitri Verhulst. Regisseur was Felix van Groeningen, die ook The Broken Circle Breakdown regisseert, waarin Johan Heldenbergh de hoofdrol speelt. Het moge duidelijk zijn: aan kruisverbanden en vriendschappelijke relaties geen gebrek, maar levert dit ook een goede film op?

Waar Van Groeningen met De Helaasheid der Dingen koos voor een verfilming die het vooral moest hebben van de komische elementen vermengd met een flinke vleug drama, is bij The Broken Circle Breakdown precies het tegenovergestelde het geval. Aan de basis van deze film ligt namelijk een liefdesverhaal met een diepzwarte rand. De film laat ons kennismaken met Didier, een eigenzinnige man die voor de kost de banjo bespeelt in een bluegrassband. Hij woont tijdelijk in een caravan op het platteland terwijl hij bezig is om zijn eigen huis te bouwen. Didier is vijfendertig jaar oud wanneer hij Elise ontmoet, een tattooartieste die in vrijwel alles totaal van hem verschilt. Toch zijn de twee dolgelukkig met elkaar en een heftige romance ontaardt in een relatie.

videotrailers & clips