Deadfall (2012)

Don't try to escape from your past

Een gewaagde, maar ongelukkige combinatie tussen thriller en familiedrama. De spanning schittert door afwezigheid.
play

5,8 details

  • 95 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
95 Min Verenigde Staten

Na een uit de hand gelopen overval op een casino, waarbij een agent het leven laat, slaan de daders op de vlucht. Het zijn Addison (Eric Bana) en zijn mooie zus Liza (Olivia Wilde) die de roofoverval op hun geweten hebben. De politie zit ze op hun hielen wanneer ze het pad kruisen van de voormalige bokser Jay (Charlie Hunman), die ook het een en ander op zijn geweten heeft. Jay is op weg naar zijn ouders om Thanksgiving Day te vieren, maar het lot heeft andere plannen.

Regie
Stefan Ruzowitzky
Cast
Olivia Wilde, Charlie Hunnam, Kate Mara, Eric Bana, Kris Kristofferson, Sissy Spacek, Treat Williams, Alain Goulem, Kwasi Songui, Allison Graham, Jason Cavalier, Patrick Kerton, John Robinson, Maxime Savaria, Kevin Desfosses, Jocelyne Zucco, Job Daniel, Dennis Lafond.
Budget
$ 12.000.000
Opbrengst
$ 597.066
Release
07.12.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
26.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Stefan Ruzowitzky | Cast: Eric Bana (Addison), Olivia Wilde (Liza), Charlie Hunnam (Jay), Sissy Spacek (June), Kris Kristofferson (Chet), Kate Mara (Hanna), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2012

De feestdagen staan weer voor de deur en dat betekent voor veel mensen familiebezoek en veel eten. Er zijn legio films gemaakt over dit soort bijeenkomsten die aan de eettafel om wat voor reden dan ook helemaal uit de hand lopen, en dan voornamelijk komedies. Met Deadfall dient regisseur Ruzowitzky, van het in 2007 voor een Oscar genomineerde Die Fälscher, een heel ander soort film voor de feestdagen op.

Deadfall speelt zich af rond Thanksgiving, een feestdag waarop de familiebanden flink aangehaald dienen te worden. Wat dat betreft hebben de personages een hoop werk te doen. Broer en zus Addison en Liza zijn na het plegen van een roofoveral op de vlucht voor de politie, terwijl bokser Jay net voorwaardelijk vrij is en besluit voor de feestdagen bij zijn ouders langs te gaan en alles uit te praten. Ook iets te bewijzen heeft agente Hanna, die als dochter van de plaatselijke sheriff haar vader maar wat graag trots wil maken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Deadfall Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Goede film, redelijk verhaal en dito vertolkingen. Grote namen in de cast waaronder enkele oudgedie......"

Albert020

"...Best aardige misdaadfilm, niet erg origineel of diepgravend maar wel sfeervol en goed gespeeld. Fijn......"

Albert020

"...Ga hem straks even kijken, laat mijn bevinden weten ;)..."

Deadfall

acties