6,0 details

  • 85 Min
  • Animatie
  • Komedie
  • Musical
  • Frankrijk
  • Canada
  • België
85 Min Frankrijk

Beeld je een naargeestige stad in waar de bewoners geen zin hebben om te leven. In het midden van die stad bevindt zich één lichtpunt: ‘de zelfmoordwinkel’. Wanhopige mensen op zoek naar middelen om hun leven te beëindigen, worden er verwelkomd door Michima, Lucrèche en hun triestige kinderen. Op een dag wordt Alan geboren. En het noodlot slaat toe: hij lacht!

Alt titel
The Suicide Shop
Regie
Patrice Leconte
Cast
Kacey Mottet Klein, Urbain Cancelier, Bernard Alane, Pierre-François Martin-Laval, Philippe Du Janerand, Eric Métayer, Annick Alane, Jacques Mathou, Isabelle Giani, Isabelle Spade, Jean-Paul Comart, Juliette Poissonnier, Laurent Gendron, Pascal Parmentier, Edouard Prettet.
Release
26.09.2012
Release NL
29.11.2012
Release DVD
12.02.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Patrice Leconte | Cast: Bernard Alane (Mishima), Isabelle Spade (Lucrèce), Kacey Mottet Klein (Alan), Isabelle Giami (Matilyn), Laurent Gendron (Vincent), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2012

Een animatiefilm. In 3D. In musicalvorm. Die gaat over zelfmoord. Klinkt nogal vreemd, maar Le Magasin des Suicides is een erg fijne filmbeleving. In een sombere, grauwe stad is alle levenslust verdwenen. De bewoners zijn depressief en suïcidaal. Hun enige hoop wordt geboden door een zelfmoordwinkel: een doe-het-zelfzaak voor zelfmoordenaars. Letterlijk. Hier worden geen potten verf, boutjes en schroeven verkocht, maar kant-en-klare stroppen, potjes dodelijk gif en vlijmscherpe scheermesjes. De eigenaars, Michima en Lucrèce en hun twee ellendige kinderen, doen goede zaken. Maar dan wordt er een derde kind geboren... en tot de schrik van Michima en Lucrèce is deze Alan een vrolijk lachend kind!

Le Magasin des Suicides is een film van Patrice Leconte, een Franse regisseur die vooral bekend is van de film Ridicule die genomineerd werd voor een Oscar en hem een César voor beste regie opleverde. Voor Le Magasin des Suicides baseerde hij zich op een boek van schrijver Jean Teulé. Het is Teulés meest succesvolle werk: het boek werd in twintig landen gepubliceerd en behalve de film zijn er ook meerdere toneelversies van gemaakt.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Banned

"...[quote=Tarkus]Mooie gemaakte animaties, maar door het onderwerp is dit wel een van de somberste anim......"

Tarkus

"...Mooie gemaakte animaties, maar door het onderwerp is dit wel een van de somberste animatiefilms die......"