Zambezia: De Verborgen Vogelstad (2012)

Up, up and a long way from home.

5,8 details

  • 83 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Zuid-Afrika
83 Min Zuid-Afrika

Kai is een naïeve jonge valk die in Zambezia woont, een exotische vogelstad aan de rand van de Victoriawatervallen. Kai wil graag deel uitmaken van de Hurricane-patrouille die de stad vanuit de lucht bewaakt, maar brengt zo onbedoeld zijn vader en de stad in gevaar.

Alt titel
Zambezia
Regie
Wayne Thornley
Cast
Samuel L. Jackson, Jeff Goldblum, Abigail Breslin, Richard E. Grant, Leonard Nimoy, Jim Cummings, Phil LaMarr, Noureen DeWulf, Jenifer Lewis, Jamal Mixon, Deep Roy, Jeremy Suarez, Tania Gunadi, David Shaughnessy, Kristen Rutherford.
Budget
$ 20.000.000
Release
05.06.2012
Release NL
14.02.2013
Release DVD
14.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Wayne Thornley | Cast (stemmen): Niels Littooij / Nielson (Kai), Finn Poncin (Tendai), Rosa Mee van de Meeberg (Zoey), Arnold Geldermans (Sekhuru), Frans Limburg (Budzo), Jeannine La Rose (Gogo), Rob van de Meeberg (Cecil), Dan van Rijssel (Ajax), Olof Wijnants (Morton), e.a. | Speelduur: 83 minuten | Jaar: 2012

Kai is een jonge valk die alleen woont met zijn vader Tendai. Kai is jong en onstuimig, maar wordt in toom gehouden door zijn strenge vader. Dan komt op een dag ooievaar Gogo voorbij. Gogo vertelt Kai over de legendarische vogelstad Zambezia. Geïntrigeerd raakt Kai vastbesloten om ook naar Zambezia te gaan. Tendai wil hier niets van weten, maar Kai trekt zich daar weinig van aan en gaat toch. Eenmaal daar aangekomen blijkt dat Zambezia in groot gevaar verkeert: de gemene leguaan Budzo is met zijn leger van maraboes op weg naar de stad en ze hebben snode plannen. Kan Kai de slechteriken stoppen?

Zambezia opent met een staaltje visuele krachtpatserij. Kai en Tendai scheren letterlijk in vogelvlucht over het Zimbabwaanse landschap, tussen giraffenpoten en door een vallei. Spectaculaire beelden, en dit hoge niveau van animatie houdt de hele film aan. De zon die weerspiegelt in het water of een veelkleurig wolkendek in de ondergaande zon: het ziet er allemaal prachtig uit. Oog voor detail is er ook. In de stad Zambezia is zó veel te zien dat je af en toe het beeld stil zou willen zetten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Zambezia: De Verborgen Vogelstad

acties