Paradies: Liebe

7,2 details

  • 120 Min
  • Drama
  • Oostenrijk
  • Duitsland
  • Frankrijk
120 Min Oostenrijk

Op de witte stranden van Kenia staan ze bekend als 'sugar mama's': Europese vrouwen die op zoek zijn naar Afrikaanse jongens die seks bieden tegen betaling om in hun levensonderhoud te voorzien. Teresa is een 50-jarige Oostenrijkse vrouw die graag afreist naar dit Afrikaanse vakantieparadijs. Twijfels, nieuwsgierigheid en een verlangen naar liefde. Paradies: Liebe gaat over oudere vrouwen en jonge mannen, Europa en Afrika en hoe mensen die uitgebuit worden op hun beurt de rol van uitbuiter op zich nemen.

Alt titel
Paradise: Love
Regie
Ulrich Seidl
Cast
Margarete Tiesel, Peter Kazungu, Inge Maux, Dunja Sowinetz, Helen Brugat, Gabriel Mwarua, Carlos Mkutano.
Budget
$ 3.600.000
Opbrengst
$ 24.267
Release
27.04.2012
Release NL
03.01.2013
Release DVD
28.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ulrich Seidl | Cast: Margarete Tiesel (Teresa), Peter Kazungu (Munga), Inge Maux (Teresa’s vriendin), Gebriel Mwarua (Gabriel), e.a. | Speelduur: 120 minuten | Jaar: 2012

Een dikke tien jaar geleden baarde de Oostenrijkse cineast Ulrich Seidl veel opzien met Hundstage, waarin hij een mix van professionele en amateuracteurs op expliciete wijze aan het werk zette. Seidls stijl is genadeloos, observationeel en direct, wat niet alleen tot uiting kwam in de expliciete seks die hij de kijker voorschotelde. De mozaïekfilm die zich afspeelde in een hete Oostenrijkse zomer vestigde de naam van Seidl, die zich hiervoor voornamelijk bezighield met korte filmtelevisieproducties. Het in Cannes bejubelde Paradies: Liebe is het eerste deel in een trilogie die zich focust op de vrouw en de wanhoop van haar bestaan. Seidl had oorspronkelijk het plan om één film te maken, maar besloot het vanwege de lengte in drie episodes op te delen.

Het drieluik vertelt drie parallelle verhalen over drie vrouwen die familie van elkaar zijn. In het aftrappende deel maken we kennis met de gezellige, goedgevulde vijftiger Teresa die een vakantie naar Kenia boekt. Niet om lekker laveloos met haar vriendinnen aan het strand te hangen, maar om seks te hebben met de Afrikaanse mannen. De hakuna matata’s vliegen je er om de oren. Teresa en haar vrouwelijke medetoeristen moeten de mannen en hun gladde praatjes van zich afslaan. Goed van geloof trapt ze in de vele valkuilen opgezet door de geldbeluste Afrikaanse mannen die haar het gevoel van een koningin geven. Teresa lijkt echter ook haar grenzen goed te kunnen bewaken. De radeloosheid die in haar woedt, maakt haar echter een makkelijk slachtoffer.

videotrailers & clips