Thérèse Desqueyroux (2012)

The fate of a woman.

Madame Bovary van de jaren twintig met Audrey Tautou op haar allerbest in de titelrol.
play

5,6 details

  • 110 Min
  • Drama
  • Frankrijk
110 Min Frankrijk

Frankrijk, eind jaren '20. Vrolijk en vrij van geest trouwt Thérèse (Audrey Tautou) met haar buurman Bernard Desqueyroux (Gilles Lellouche), waarmee ze het land van twee families tot één groot landgoed maakt. Bernard tolereert de sterke wil van zijn intelligente, gepassioneerde vrouw, maar hij kan niet voorkomen dat Thérèse zich opgesloten voelt en verveeld raakt. Het saaie leven op het platteland en de middelmatigheid van haar man wakkeren dromen over Parijs aan, dromen van meer inspiratie, cultuur en uitdaging. Als Bernard zich per ongeluk dreigt te vergiftigen met een overdosis arsenicum is het te verleidelijk voor Thérèse om deze uitweg niet aan te grijpen. Ze wordt echter ontmaskerd en beschuldigd van poging tot moord. Ze verliest niet alleen haar gezicht voor beide families, maar ook haar laatste hoop op vrijheid.

Alt titel
Thérèse D
Regie
Claude Miller
Cast
Audrey Tautou, Anaïs Demoustier, Gilles Lellouche, Alba Gaïa Kraghede Bellugi, Stanley Weber, Isabelle Sadoyan, Yves Jacques, Catherine Arditi, Francis Perrin, Max Morel, Françoise Goubert, Mathilde Marty-Giraut, Gérard Bayle, Docteur Lebeau, Jean-Claude Calon.
Release
27.05.2012
Release NL
21.03.2013
Release DVD
16.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Claude Miller | Cast: Audrey Tautou (Thérèse Desqueyroux), Gilles Lellouche (Bernard Desqueyroux), Anaïs Demoustier (Anne de la Trave). Catherine Arditi (Madame de la Trave), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2013

Thérèse Desqueyroux was afgelopen jaar te zien als de afsluiter op het Cannes Filmfestival, ongeveer een maand na het overlijden van regisseur Claude Miller. Ondanks dat het de verfilming van een in Frankrijk geroemd boek betreft, heeft Miller op zijn laatste werk toch zeer zeker zijn eigen stempel weten te drukken.

Thérèse Desqueyroux is een jonge vrouw die volwassen wordt in de jaren twintig van de vorige eeuw. Het is duidelijk een tijd waar zij niet in thuishoort of gelukkig in kan zijn. Thérèse voelt zich gevangen in haar rol in de samenleving waarbij ze als vrouw weinig bewegingsvrijheid heeft. Ze kan er niet van loskomen noch zich erover uiten. Ze heeft geen andere keuze dan te trouwen met de gegoede lokale middenstander Bernard. Zij hoopt met dit huwelijk een gevoel van vervulling te ervaren, maar helaas is dit slechts het begin van haar ellende. Ze raakt zwanger en krijgt een dochter, iets waar ze zich volkomen van loskoppelt. Als ze erachter komt dat haar man van de dokter een medicijn met een klein beetje arsenicum heeft gekregen, besluit ze zijn dosis te verhogen om van hem af te komen.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Thérèse Desqueyroux

acties