Ushi Must Marry
Ushi wil trouwen en de bioscoopganger zal het berouwen.
play

3,5 details

  • Komedie
  • Nederland
Nederland

We zien Ushi onder andere een bruiloft in Hollywood verknallen. Ook Ushi's goede vriend, gespeeld door Hiromi Tojo, moet het ontgelden

Regie
Paul Ruven
Cast
Patrick Dempsey, Chris Noth, Wendy Van Dijk, Hiromi Tojo, Hans Klok, John Flanders, Uri Geller, Jenny Allford, Rosalio Garcia, Andrew Blumenthal, Ted Fletcher, Christopher Craig, Gregory Bennett, Rachel Federoff, William Hanson, Olivier Bonjour, Ron de Groen, Boo Arnold.
Release
13.02.2013
Release NL
14.02.2013
Release DVD
25.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul Ruven | Cast: Wendy van Dijk (Ushi Hirosaki), Hiromi Tojo (Tojo), Mark Sagato (Sumo), Patrick Dempsey (zichzelf), Chris Noth (zichzelf), Uri Geller (zichzelf), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2013

Publiekslieveling Wendy van Dijk bedacht een jaar of vijftien geleden de brutale Japanse tv-reporter Ushi Hirosaki. Met een dikke laag make-up, een bril met jampotglazen en valse tanden wist Van Dijk menig bekende Nederlander en buitenlandse ster om de tuin te leiden. De opzet ligt vast: Ushi stelt in haar interviews de meest gênante vragen die al dan niet door een gespeelde taalbarrière vaak seksueel getint zijn. De gast voelde zich akelig ongemakkelijk en de kijker ligt in een deuk. De interviews van pakweg tien minuten worden steevast afgesloten met de onthulling dat Van Dijk achter de Japanse reporter zit. Best geestig, zelfs toen Ushi na een paar jaar afwezigheid weer door Van Dijk van stal werd gehaald. Anderhalf uur Ushi Hirosaki is echter een martelgang.

Van Dijk wil zich er nog niet op vastpinnen dat Ushi Must Marry het afscheid van het typetje is. Regisseur Paul Ruven, wiens Bob de Rooij-vehikel Filmpje! vergeleken met dit Ushi-drama een briljant meesterwerk is, bedacht samen met de presentatrice annex actrice een verhaaltje om een bioscoopfilm mee te vullen. De opzet lijkt op die van Borat, waarbij de slachtoffers meestal niets door hebben, maar waarbij ook een aanzienlijk deel gescript is. Als grote ster wisten ze Patrick - McDreamy - Dempsey erin te luizen, die pas recentelijk zijn toestemming voor de film gaf. De opzet van het verhaaltje is dat Ushi volgens Japanse traditie aan de man moet. Haar moeder komt met een sumoworstelaar aanzetten, maar het wil ondanks vele pogingen tot romantiek niet echt vlotten tussen de twee. Ushi en haar vaste assistent Tojo halen tenenkrommende capriolen uit om haar met een andere man het huwelijksbootje in te krijgen.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Ushi Must Marry Nieuwsberichten