Identity Thief (2013)

Is this the face of a sucker?

Deze flauwe komedie van de maker van Horrible Bosses mist venijn. De grootste troef is de wisselwerking tussen dader en slachtoffer van identiteitsfraude, maar dit ebt al snel weg.
play

4,8 details

  • 111 Min
  • Komedie
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
111 Min Verenigde Staten

Diana (Melissa McCarthy) leidt een luxueus leventje in de dure buitenwijken van Miami. Met een oneindig saldo op haar rekening koopt ze alles wat haar hartje begeert. Er is echter één probleem: de rekening staat niet op haar naam. Ze pleegt identiteitsfraude op ene “Sandy Bigelow Patterson,” een simpele accountant die aan de andere kant van Amerika woont. Met maar één week te gaan voordat zijn kleine bedrijf de mist in gaat, moet de échte Sandy Bigelow Patterson (Jason Bateman) naar het Zuiden vertrekken om de vrouw te confronteren die misbruik maakt van zijn persoonlijke gegevens en zijn geld zien terug te krijgen. Eenmaal aangekomen komt hij erachter dat je eigen identiteit proberen terug te krijgen moeilijker is dan hij had verwacht.

Regie
Seth Gordon
Cast
Melissa McCarthy, Jon Favreau, Jason Bateman, Amanda Peet, Robert Patrick, John Cho, Morris Chestnut, Jonathan Banks, Genesis Rodriguez, T.I., Maggie Elizabeth Jones, Eric Stonestreet, Steve Little, Mary-Charles Jones, Ryan Gaul, Tyler Nilson, Steve Mallory.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 173.965.010
Release
09.02.2013
Release NL
18.04.2013
Release DVD
06.08.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Seth Gordon | Cast: Jason Bateman (Sandy Patterson), Melissa McCarthy (Diana), Amanda Peet (Trish Patterson) Jon Favreau (Harold Cornish), e.a. | Speelduur: 111 minuten | Jaar: 2013

In onze doorgeschoten gedigitaliseerde samenleving hebben we er allemaal een virtuele identiteit bij gekregen. Zonder dat we het doorhebben, slingeren veel van onze gegevens op de digitale snelweg rond en kunnen kwaadwillenden zonder al te veel inspanningen op jouw naam van alles regelen en aanvragen. Er zijn hele ondergrondse handeltjes in creditcardgegevens waarin veel geld omgaat. Het slachtoffer mag vervolgens gaan bewijzen dat hij echt niet die lening van een ton heeft aangevraagd of al die mooie spulletjes op internet heeft besteld. Ongeveer zoiets overkomt familie- en zakenmannetje Sandy Bigelow Patterson. Hij komt erachter dat één of ander geflipt mens in Florida onder zijn naam en op zijn kosten een lekker luxe leventje leidt. De aanval lijkt de enige verdediging.

Sandy besluit om de goedgevulde vrouw die hem vanaf de andere kant van het land leegplukt met een bezoekje te vereren. Het hele probleem was natuurlijk nooit ontstaan als Sandy’s ouders geen uniseksnaam aan de burgerlijke stand hadden doorgegeven. Sandy - de man - is net naar een nieuwe werkgever overgestapt en is na de identiteitsfraude op non-actief gesteld. Hij heeft er dus nog een extra reden bij om de bedriegster, die hij bij de schoonheidssalon betrapt, binnen een week te confronteren met haar acties en te zorgen dat ze zich aangeeft. Het zielige verhaal dat de vrouw ophangt wil er bij Sandy niet in. De vrouw, die eigenlijk Diana heet, wordt echter zelf door agressieve schuldeisers op de hielen gezeten en zet het samen met de echte Sandy Patterson op een vluchten. Er liggen duizenden kilometers snelweg in het vooruitzicht, waarbij de twee het met elkaar moeten zien uit te houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Identity Thief Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Af en toe leuk, maar toch niet echt geslaagd deze komedie...."

MovieMazzter

"...Wat opzich een actueel en geloofwaardig script zou kunnen zijn loopt uit op een wat naief en vreemd......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Identity Thief

acties