Trance (2013)

Danny Boyle is goed genoeg om een speelfilmlengte vermaak te bieden, maar echt gedenkwaardig is deze psychologische thriller uiteindelijk niet.
play

6,5 details

  • 101 Min
  • Misdaad
  • Drama
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
101 Min Verenigd Koninkrijk

'Trance' vertelt het verhaal van een man die werkt bij een veilinghuis en besluit met een aantal criminelen een kunstroof op poten te zetten. Tijdens de roof krijgt deze man echter een klap op zijn hoofd en en ontwaakt hij met geheugenverlies. Niet erg handig, omdat hij de enige is die weet waar de locatie is van het schilderij dat ze hebben gestolen.

Regie
Danny Boyle
Cast
James McAvoy, Vincent Cassel, Rosario Dawson, Tuppence Middleton, Spencer Wilding, Simon Kunz, Tony Jayawardena, Wahab Sheikh, Matthew Cross, Michael Shaeffer, Danny Sapani, Vincent Montuel, Mark Poltimore, Jai Rajani, Gursharan Chaggar.
Budget
$ 20.000.000
Opbrengst
$ 24.261.569
Release
27.03.2013
Release NL
06.06.2013
Release DVD
05.11.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Danny Boyle | Cast: James McAvoy (Simon), Vincent Cassel (Franck), Rosario Dawson (Elizabeth), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2013

Regisseur Danny Boyle is niet bang om uit te pakken. Of het nou om een een verslavingsdrama, een horror of een sciencefiction gaat; de Brit zet een scala aan stijlmiddelen in om zijn films een kenmerkende flair en energie te geven. Ook Trance is daarop geen uitzondering. En dat is maar goed ook, want met een conventionelere aanpak zou deze psychologische thriller al snel warrig en vervelend zijn geworden. In handen van Boyle zakt hij echter geen moment in.

In Trance speelt James McAvoy een medewerker van een veilinghuis die tijdens een overval een klap op zijn hoofd krijgt en zich na afloop niets meer kan herinneren van wat er is gebeurd. Problematisch, want hij speelde stiekem onder één hoedje met een crimineel om een schilderij te stelen, dat nu spoorloos blijkt te zijn. Hij was de laatste die het kostbare kunstwerk in handen had, dus de enige die het probleem zou kunnen oplossen. Hypnose moet uitkomst bieden. Een therapeute helpt hem om in zijn onderbewustzijn te graven, en daar blijkt veel meer te zitten dan alleen die paar vergeten minuten van de roof. Wat er zich precies heeft afgespeeld, dat is waar deze mindfuck over gaat. En door de afwisseling tussen hypnose en werkelijkheid wordt ook de kijker regelmatig op het verkeerde been gezet.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Trance Nieuwsberichten

Laatste reacties

Mark

"...Ik vind dit echt een film om in de bioscoop te zien. Met geluid vol aan is de soundtrack van Trance......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Trance

acties