Ginger & Rosa (2012)

Friendship pulled them together. Love tore them apart.

6,3 details

 • 90 Min
 • Drama
 • Verenigd Koninkrijk
 • Denemarken
 • Canada
 • Kroatië
90 Min Verenigd Koninkrijk

Ginger en Rosa (Fanning en nieuwkomer Alice Englert), twee tienermeisjes in het Londen van 1962, zijn onafscheidelijk. Ze spijbelen, discussiëren over religie, politiek en haarstijlen en dromen over levens die verder reiken dan die van hun huiselijke moeders. Maar dan gaat de Koude Oorlog over in de seksuele revolutie en begint de dreiging van de nucleaire holocaust serieuze vormen aan te nemen, waardoor de vriendschap tot een abrupt einde komt.

Regie
Sally Potter
Cast
Annette Bening, Elle Fanning, Christina Hendricks, Oliver Platt, Timothy Spall, Alessandro Nivola, Alice Englert, Jodhi May, Andrew Hawley, Greg Bennett, Matt Hookings, Philip Harvey, Francesca Bennett, Luke Cloud, Robin Harvey.
Opbrengst
$ 1.005.700
Release
18.10.2012
Release NL
30.05.2013
Release DVD
15.10.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Sally Potter | Cast: Elle Fanning (Ginger), Alice Englert (Rosa) Alessandro Nivola (Roland), Christina Hendricks (Natalie), Annette Bening (Bela), Timothy Spall (Mark), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2012

Het jaar is 1962, een van de heetste jaren tijdens de Koude Oorlog. De dreiging van een nucleaire holocaust groeit, culminerend in de Cubacrisis in oktober van dat jaar. De Britse veteraan Sally Potter situeert haar nieuwste film echter niet in deze tijd om commentaar op de politieke situatie te geven. In plaats daarvan maakt ze heel slim gebruik van de atoomoorlog als reflectie op de innerlijke zorgen van haar hoofdpersonage, het tienermeisje Ginger, en het explosieve persoonlijke drama dat zij doormaakt. Potter creëert daarmee een mooi coming-of-agedrama, met behulp van prachtige cinematografie en goed gebruik van een sterke soundtrack.

Ginger en Rosa worden beiden geboren op het moment dat de eerste atoombom valt in 1945. Samen groeien ze op als hartsvriendinnen in het naoorlogse Londen. Ginger is bang voor de volgende bom en het dodelijke gevaar voor de wereld. Maar haar interesse in een groepering die protesteert tegen nucleaire wapens wordt ook gevoed door de emotionele verwarring die de scheiding van haar ouders Roland en Natalie teweeegbrengt. Rosa, die haar vader nauwelijks gekend heeft, krijgt ondertussen steeds meer een band met de vrijgevochten, hippe en intellectuele Roland. Hierdoor krijgt Ginger het nog moeilijker, doordat ze zowel bij haar beste vriendin als haar vader steeds meer op de tweede plaats komt.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Ginger & Rosa Nieuwsberichten

 • Sterke trailer voor Ginger & Rosa

  Sterke trailer voor Ginger & Rosa

  Jan-Peter Rook,

  Onder meer Christina Hendricks, Annette Bening en Elle Fanning in de nieuwste film van Sally Potter (The Man Who Cried, 2000)

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Banned

"...[quote=Tarkus]Slechte film. Saai en slaapverwekkend. Bovendien wordt je er depressief van.. pppfff......"

Tarkus

"...Slechte film. Saai en slaapverwekkend. Bovendien wordt je er depressief van.. pppfff... Weg ermee......"

Ginger & Rosa

acties