The Magnificent Seven (2016)

Justice has a number.

Reviews (2)

Robbepost

Avatar

Nou zijn westerns zeker niet mijn favoriete genre, maar door deze cast, de aardige trailer en redelijke recensies toch maar naar de bioscoop gegaan.
Denzel Washington acteert weer een stoere goedzak met een tragisch verleden. Chris Pratt speelt de lolbroek en Ethan Hawke de sniper met een knagend geweten. Die ninja uit G.I.Joe is een messen gooiende cowboy…... er is weer een knoest a la die rooie uit Braveheart…. We hebben een mexicaan en een indiaan. De cast krijgt te weinig dialoog om iets mee te doen en de personages zijn totaal niet uitgediept. Medeleven is dus -0-. Qua acteer talent hadden ze deze gasten niet hoeven nemen, maar het is natuurlijk vooral interessant voor de bioscoopkaartjes.
Alle 7 van onze helden zij bereid om te sterven voor mensen uit een dorpje wat ze niet kennen. Met zijn zevenen en uiteraard een mannetje of 30-40 stuntelige boeren en mijnwerkers verdedigen ze het dorpje tegen een kwaadheid uit Sacremento. Deze verschrikkelijke man zien we de eerste 5 minuten en de laatste 10 minuten van de film.
De voorspelbaarheid is groot: goh wat zou Chris Pratt toch van plan zijn op het einde, tegen wie zou die badguy indiaan het toch opnemen, eentje verlaat het team en komt uiteraard weer terug.

En toch heb ik me redelijk vermaakt. Met name het karakter van Chris Pratt veroorzaakt regelmatig een glimlach, er vallen lekker veel doden, er zit veel actie in hetzij niets nieuws en enkele landschap shots zijn adembenemend.

5,5/10

jaime91

Avatar

De reden dat ik wat meer van deze film had verwacht is niet eens zozeer vanwege de regisseur maar vooral ook vanwege de cast. De cast is namelijk gevuld met getalenteerde acteurs. Van een Denzel Washington, Chris Pratt, Vincent D'onofrio, Byung Hun Lee, Ethan Hawke en Peter Skarsgaard die al vaker heeft laten zien dat hij een onwijs sterke slechterik kan neerzetten. Het is wel tof dat Haley Bennet er zo positief tussenuit springt. In Hollywood is er nu namelijk een probleem dat vrouwen te weinig uitdagende (hoofd)rollen krijgen en haar personage had makkelijk een damsel in distress kunnen zijn maar dat is ze allesbehalve. Ondanks een cast vol met stoere mannen is het tof om er ook een vrouw tussen te zien die haar mannetje staat.

Waar deze film echter in faalt en waar wel meer Fuqua's films problemen mee hebben is het script. De film heeft namelijk een flinke speelduur, maar ondanks de lange speelduur is er niet veel aandacht besteed aan de personages en de redenen waarom ze uiteindelijk allemaal bij elkaar komen om een stadje te beschermen tegen het personage van Skarsgaard. Bij enkele wordt dit maar duidelijk maar bij het grootste gedeelte van de 7 blijft het vaag. Daarnaast zit er ook niet onwijs veel actie in deze film. De actie zit vooral in het midden en einde en daar tussenin zitten wat oneliners, de introducties van de personages en de opzet naar de finale.

En ook als groep in het geheel is de chemie niet zoals ik het gewild zou willen hebben. Zo zijn er vooral kleine groepjes (Lee met Hawke, Pratt met Rulfo, Hawke met Washington, en D''onofrio en Sensmeier hebben eigenlijk met niemand echt een klik) en de band tussen Pratt en Washington kon naar mijn mening ook beter. De personages veranderen ook niet echt gedurende de film. Het blijft allemaal een beetje op 1 noot hangen. Daardoor heeft de film ook soms wat inkak momenten.

Wat Fuqua wel heel goed kan is het regisseren van de actie. Ondanks dat je op de grote actiemomenten even moet wachten, het is het wachten wel waard want wauw wat is de actie spectaculair. Ik verbaasde me er zelfs over hoe ver de film daarin ging aangezien hij de PG-13 oftewel 12 jaar en ouder rating heeft. Maar dat zal wel komen omdat er niet veel bloed in zit. Toch vind ik het qua geweld best hard af en toe.

Ook vind ik het prachtig hoe de film geschoten is. Niet alleen wat de actie betreft, maar ook de prachtige landschappen en bergen op de achtergrond. Zet daar ook nog eens een fantastische score onder door de fantastische James Horner en dat maakt al veel goed. Ik kreeg er op sommige momenten zelfs kippenvel van, en een glimlach van oor tot oor.

Ondanks dat het script beter kon, vooral met een sterke cast als dit levert iedereen toch prima werk af met het materiaal wat ze krijgen. Daarnaast is het ook heel tof om zoveel verschillende soorten personages te zien samenkomen van allemaal verschillende afkomsten. Dat maakt de Magnificent 7 heel kleurijk, nog een reden waarom er meer potentie in had gezeten en waar te weinig mee wordt gedaan. Toch vind ik vanwege de laatste actiescene alleen al de prijs van een bioscoopkaartje meer dan waard. Dit is echt een film die je moet zien in de bios. Zeer vermakelijk!