Safe Haven (2013)

You know it when you find it.

Mierzoet romantisch drama met mooie plaatjes, maar zonder de emotionele snaar.
play

5,5 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Mystery
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

De jonge, mysterieuze Katie arriveert in het kleine dorpje Southport in North Carolina. Haar plotse komst roept bij de hechte community vragen op over haar verleden. Katie lijkt vastbesloten om te voorkomen een persoonlijke band op te bouwen, totdat een reeks gebeurtenissen er voor zorgt dat ze in twee relaties getrokken wordt: een met Alex, een weduwnaar en winkeleigenaar met twee jonge kinderen, en met haar alleenstaande buurvrouw Jo. Ondanks haar terughoudendheid raakt ze in toenemende mate betrokken bij Alex en zijn familie. Maar zelfs als ze verliefd wordt blijft ze worstelen met het duister geheim dat haar blijft achtervolgen.

Regie
Lasse Hallström
Cast
Josh Duhamel, Julianne Hough, Irene Ziegler, David Lyons, Red West, Noah Lomax, Jon Kohler, Juan Piedrahita, Tim Parati, Tora Hallstrom, Robin Mullins, Mimi Kirkland, Giulia Pagano, Jasper Grey, Wendy Wilmot.
Budget
$ 28.000.000
Opbrengst
$ 97.594.140
Release
14.02.2013
Release NL
18.04.2013
Release DVD
23.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Lasse Hallström | Cast: Julianne Hough (Erin/Katie), Josh Dushamel (Alex), David Lyons (Tierney), Mimi Kirkland (Lexie), Noah Lomax (Josh)| Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2013

De Amerikaanse recensies van het romantische drama Safe Haven waren ronduit vernietigend. Het verhaal zou zeperig en ongeloofwaardig zijn en vol clichés zitten. Toch horen al deze elementen bij een Nicholas Sparks-verfilming (The Notebook, Dear John), aangezien al zijn boeken gaan over een grote dramatische liefde, die er vooral voor moet zorgen dat de lezer (of zij het wil of niet) geëmotioneerd raakt.

Centraal in Safe Haven staat Erin. We zien hoe zij iets naars heeft meegemaakt. Wat weten we niet precies, maar aangezien ze onder het bloed zit en vervolgens bang is voor elk onverwacht geluidje, kunnen we ervan uitgaan dat het iets met huiselijk geweld te maken zal hebben gehad. Zij slaat op de vlucht en komt per toeval in een klein dorpje in North Carolina terecht. Onder de nieuwe naam Katie probeert ze een bestaan op te bouwen. Ze ontmoet Alex, een weduwnaar met twee jonge kinderen, en de vonk slaat uiteraard onmiddellijk over. Maar Erins verleden weet haar zelfs op deze 'veilige plek' te vinden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Safe Haven Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Safe Haven

acties