7,1 details

  • 109 Min
  • Drama
  • Frankrijk
  • Japan
109 Min Frankrijk

Een drama rondom de relatie tussen een jonge vrouw en een oude man in Tokio.

Regie
Abbas Kiarostami
Cast
Ryo Kase, Denden, Rin Takanashi, Tadashi Okuno.
Release
15.09.2012
Release NL
10.01.2013
Release DVD
28.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Abbas Kiarostami | Cast: Rin Takanashi (Akiko), Tadashi Okuno (Takashi), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2012

De vriendschap tussen een oude man en een veel jongere dame hebben we al regelmatig op het witte doek voorbij zien komen. Een bekend voorbeeld is Lost in Translation, waarin Bill Murray en Scarlett Johansson elkaars gezelschap in het anonieme en overweldigende Tokio opzochten. In een buitenwijk van Tokio woont ook de voormalige universiteitsprofessor Takashi. Om de eenzaamheid te doden bestelt hij een bezoekje van studente Akiko, die haar studie bekostigt door voor een escortbureau te werken. Van seks tussen de twee komt het niet. Akiko weigert Takashi's Japanse garnalensoep en valt in zijn bed in slaap.

Het is een zachtaardig tafereel, want de oude man maakt geen misbruik van het meisje en ontfermt zich over haar en haar lot. De bijzondere band die tussen het meisje en de intellectueel opbloeit, vormt het uitgangspunt van Like Someone In Love, genoemd naar een plaat van Ella Fitzgerald. Na een Italiaans uitstapje is dit de tweede speelfilm die de vermaarde cineast Abbas Kiarostami buiten zijn thuisland Iran schoot. Zijn hand is zelfs in Tokio en met Japanse dialogen onmiskenbaar overeind gebleven en wordt gekenmerkt door lange shots en interacties waarbij de ellenlange dialogen eigenlijk net zo veel zeggen als de gemoedelijke stiltes.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Like Someone in Love

acties