Deze Russische animatiefilm gebaseerd op het sprookje van Hans Christian Andersen mist een eigen smoel. Helemaal verloren tijd en moeite is hij echter niet.
play

5,8 details

  • 80 Min
  • Animatie
  • Fantasy
  • Avontuur
  • Familiefilm
  • Rusland

De Sneeuwkoningin maakte de wereld van eeuwige winter, waar de poolwind menselijke zielen doet bekoelen en emoties verdwijnen. Een meisje genaamd Gerda, haar fret Luta en Orm de trol moeten haar broer Kai en de wereld redden.

Alt titel
The Snow Queen, Snezhnaya koroleva
Regie
Vladlen Barbe
Maksim Sveshnikov
Cast
Ivan Okhlobystin, Anna Shurochkina, Galina Tyunina, Erin Fitzgerald, Doug Erholtz, Yuri Stoyanov, Dmitriy Nagiev, Wendee Lee, Anna Ardova, Liza Arzamasova, Ramilya Iskander, Olga Shorokhova, Olga Zubkova, Mikhail Tikhonov, Lyudmila Artemyeva.
Budget
$ 7.000.000
Opbrengst
$ 12.400.000
Release
30.12.2012
Release NL
10.10.2013
Release DVD
11.02.2014

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Maxim Sveshnikov en Vlad Barbe | Cast (stemmen): Christian Nieuwenhuizen (Kai), Vita Coenen (Gerda), Hymke de Vries (Sneeuwkoningin), Joos Claes (dienaar), Hetty Heyting (bloemendame), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2012

Goed voorbeeld doet vaker slecht dan goed volgen. De succesvolle animatiefilms van Disney, DreamWorks en hun grote concurrenten worden in een mum van tijd gekopieerd door vage studiootjes uit nog vagere oorden. Zo kan het gebeuren dat er goedkope klonen van kassuccesen als The Lion King en [/i]Pocahontas[/i] voor een euro in de uitverkoopbakken van speelgoedwinkels belanden. Soms zijn deze imitaties qua releasedatum het kwalitatief hoogstaande evenbeeld zelfs voor. Het uit Rusland afkomstige De Sneeuwkoningin roept op zijn minst de schijn op dat het wil meeliften op het mogelijke succes van Frozen. Deze animatieproductie van Disney is al meerdere malen in de toepasselijke ijskast gezet, maar ziet eind van dit jaar dan toch eindelijk het licht.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

De Sneeuwkoningin Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

De Sneeuwkoningin

acties