Zarafa

Zarafa (2012)

De ambitieuze makers van deze prachtig uitgevoerde animatiefilm nemen wel erg veel hooi op hun vork. Dat kan een giraf al nauwelijks weg krijgen, laat staan de jeugdige doelgroep.
play

6,9 details

  • 78 Min
  • Animatie
  • Familiefilm
  • Frankrijk
  • België
78 Min Frankrijk

In Zaraf vertelt een grootvader zijn kleinkinderen het verhaal van Maki. Maki is een jonge jongen die ontsnapt uit zijn slavenbestaan en daarbij bevriend raakt met een giraffe, piraten ontmoet en zelfs in Parijs terecht komt.

Regie
Rémi Bezançon
Jean-Christophe Lie
Cast
Roger Dumas, Vernon Dobtcheff, Philippe Morier-Genoud, Thierry Frémont, Ronit Elkabetz, Déborah François, Simon Abkarian, François-Xavier Demaison, Mohamed Fellag, Mostéfa Stiti, Max Renaudin, Clara Quilichini, Joe Ochman, Abraham Adesoye, Sjaak Caderyn, Dazzy Iannuzzio, Madigan Kacmar.
Budget
$ 10.750.000
Release
07.02.2012
Release NL
10.10.2013
Release DVD
25.02.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Rémi Bezançon en Jean-Christophe Lie | Cast (stemmen): Nathan van der Horst (Maki), Ruben Lürsen (Hassan), Hymke de Vries (Zarafa), e.a. | Speelduur: 78 minuten | Jaar: 2012

Het beste van twee compleet verschillende werelden wordt getracht samen te brengen in de multiculturele animatiefilm Zarafa. Het project ontstond ruim tien jaar geleden. Filmmaker Rémi Bezançon schreef het verhaal over de bijzondere band tussen een slavenjongetje en een jong giraffenveulen. Bezançon hield zich onderwijl met andere zaken bezig, zoals zijn regiedebuut Ma Vie en l'Air. Door een producent werd de Fransman samengebracht met animatiemaker Jean-Christophe Lie. Hun gezamenlijke project Zarafa richt zich op de jeugd met een brede interesse in wat zich buiten de landsgrenzen en in het verleden afspeelde. De setting is complex en vergt nogal wat inspanning van de jeugdige doelgroep.

Wreedheden worden niet uit de weg gegaan. De wereld is bikkelhard, zelfs als het kleine kinderen betreft. Vals sentiment is hierbij dan ook niet op zijn plaats. De tienjarige slaaf Maki wordt geterroriseerd door een gewetensloze slavenhandelaar die hem en zijn leeftijdsgenoten het liefst als exotische hulpjes bij gegoede Franse families aan het werk zet. Tijdens een ontsnappingspoging zoekt Maki bescherming bij een kudde giraffen. Hij voelt een onmiddellijke band met de jonge Zarafa (wat 'giraf' betekent). Als Zarafa’s moeder door de slavenhandelaar wordt neergeschoten zitten Zarafa en Maki in hetzelfde schuitje. Een nomade ontfermt zich beiden, maar de vraag is of hij wel het beste met de twee voor heeft. Een wild avontuur brengt ze zelfs naar de koning van Frankrijk, die nog nooit zo’n vreemd beest als Zarafa heeft gezien.

videotrailers & clips