Valentino (2013)

4,9 details

  • 89 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
89 Min Nederland

Alles lijkt Valentino voor de wind te gaan.Hij staat op het punt promotie te maken en met zijn grote liefde te trouwen. Maar Valentino heeft één probleem: hij is geen Italiaan! Als zijn vader een hartaanval krijgt, doet hij een emotioneel beroep op Valentino, die daarmee instemt. Daardoor dreigt echter wel zijn promotie tot directeur in het water te vallen, en Monique begint te twijfelen aan zijn liefde. Om de vrouw van zijn dromen te behouden en zijn baan te redden zal Valentino zijn Italiaanse masker af moeten zetten en zijn ware ik laten zien.

Regie
Remy van Heugten
Cast
Yolanthe Cabau van Kasbergen, Elise Schaap, Derek de Lint, Johnny de Mol, Nasrdin Dchar, Najib Amhali, Kees Boot, Ronald Top, Anke Van't Hof, Sabri Saad El-Hamus, Mahjoub Benmoussa, Felix Jan Kuipers, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Jort Kelder, Mimi Ferrer, Nader Farman, Khadija El Kharraz Alami.
Budget
$ 2.000.000
Release
20.03.2013
Release NL
21.03.2013
Release DVD
02.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Remy van Heugten | Cast: Najib Amhali (Dino Valentino), Elise Schaap (Monique), Derek de Lint (Karel), Johnny de Mol (David), Yolanthe Sneijder Cabau (Nienke), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2013

Dino Valentino lijkt het helemaal voor elkaar te hebben en alles gaat ‘tutto liscio’. De succesvolle Italiaanse macho staat op het punt om van Maserati -verkoper te promoveren tot directeur van het bedrijf. Daarnaast is hij dolgelukkig met zijn ‘principessa’ Monique, de dochter van zijn baas. Maar wanneer zijn vader een hartaanval krijgt, lijkt Dino’s ondergrond uit drijfzand te bestaan. Zijn Italiaanse imago blijkt niet meer dan een act van een wanhopige Marokkaan. Zal hij zijn Italiaanse schijn nog hoog kunnen houden, nu hij van zijn vader mee moet doen aan de Ramadan?

De film is gebaseerd op de Franse film L’Italien uit 2010, die hetzelfde verhaal verteld maar met een Algerijn in plaats van Marokkaan in de hoofdrol. Een vrij onbekende film die niet al te best beoordeeld werd. Ondanks dat vonden de makers van Valentino de basis van het origineel toch de moeite waard om een Nederlandse versie van te maken. Helaas kregen ze de financiering niet meteen rond en werd er besloten om via crowdfunding het resterende bedrag op te halen. Wellicht mede dankzij de populariteit en inzet van Najib.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Valentino Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Zeer zwakke romantische komedie die alle cliché's van het genre netjes bewandelt zonder innovatief t......"