Snitch (2013)

How far would you go to save your son?

Fijne actiethriller met een verrassende Dwayne Johnson.
play

6,0 details

  • 112 Min
  • Actie
  • Drama
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Verenigde Arabische Emiraten
112 Min Verenigde Staten

In Snitch belandt een tiener voor dertig jaar in de gevangenis voor het handelen in drugs. Zijn vader is het hier niet mee eens en gaat op onderzoek uit. Hij wordt een "undercover" drugsdealer om de straf van zijn zoon omlaag te krijgen. Een advocate wil met de zaak haar politieke carrière een boost geven.

Regie
Ric Roman Waugh
Cast
Dwayne Johnson, Susan Sarandon, David Harbour, Barry Pepper, Jon Bernthal, Benjamin Bratt, Michael K. Williams, Nadine Velazquez, Harold Perrineau, Rafi Gavron, Melina Kanakaredes, J.D. Pardo, James Allen McCune, Lela Loren, Kyara Campos.
Budget
$ 35.000.000
Opbrengst
$ 42.930.462
Release
22.02.2013
Release NL
18.04.2013
Release DVD
06.08.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Ric Roman Waugh | Cast: Dwayne Johnson (John Matthews), Susan Sarandon (Joanne Keeghan), Jon Bernthal (Daniel Cruz), Barry Pepper (agent Billy Cooper), Rafi Gavron (Jason), e.a. | Speelduur: 112 minuten | Jaar: 2013

Het script is gebaseerd op waargebeurde verhalen van mensen die de keuze werd gegeven om informant te worden of de gevangenis in te draaien voor drugshandel. Want dat is hoe het Amerikaanse rechtssysteem ten aanzien van drugshandel op dit moment werkt. In de film is de onschuldige Jason erbij gelapt door een ‘vriend’ en kan voor dertig jaar de bak in draaien. Hij kan helaas geen namen noemen van personen die bij drugshandel betrokken zijn, wat hem strafvermindering had kunnen opleveren. De enige die hij kent is zijn zogenaamde vriend, maar iemand anders naaien zoals bij hem nu is gedaan ziet hij niet zitten. Daarom besluit zijn vader John Matthews om zelf op zoek te gaan naar personen die hij kan uitleveren aan de DEA.

The Rock speelt in Snitch een doorsnee huisvader en zakenman. Zijn spierbundels doen er dan ook totaal niet toe. Dat is eigenlijk wel verfrissend. Hij laat zien dat hij die niet nodig heeft om geloofwaardig over te komen en zich ook goed kan inleven in een minder macho rol. Wat dan wel weer vreemd is om te zien, is dat hij ineens in elkaar geslagen wordt door een aantal minder imposante kerels. The Rock zou ze natuurlijk gemakkelijk met een maai van zijn arm tegen de grond kunnen werken. Maar dat hij dit niet doet, past wel bij het personage. Een tegenstrijdigheid waar je als kijker even overheen moet stappen.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Snitch Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=Frietgezicht]Ben positief verrast door deze film en The Rock. Je moet geen actiefilm of knok......"

DashX

"...Een redelijke actiedrama met Dwayne Johnson. Het is leuk om een andere kant te zien van Dwayne als d......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Snitch

acties