I Give It a Year
Het huwelijk waarmee veel romkoms eindigen is lang niet altijd eind goed al goed.
play

5,7 details

  • 97 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Verenigd Koninkrijk
97 Min Verenigd Koninkrijk

Sinds ze elkaar voor het eerst ontmoetten op een feestje zijn de op het werk succesvolle Nat en romanschrijver Josh intens tevreden met elkaar, ondanks hun grote verschillen. Josh is een echte denker, Nat is een doener. Maar belangrijker ... de vonk slaat bij hen nog geregeld over. Hun huwelijk is dan ook een droom die uitkomt, maar familie, vrienden en zelfs de man die hun trouwt zijn er niet van overtuigd dat hun relatie zal gaan slagen. Josh zijn ex vriendin en een Amerikaanse knappe cliënt van Nat kunnen dan ook nog wel eens roet in het eten gaan gooien. Beiden willen voor hun eerste jubileum jaar niet weten van opgeven, maar gaan ze het wel halen?

Regie
Dan Mazer
Cast
Minnie Driver, Jane Asher, Jason Flemyng, Rose Byrne, Simon Baker, Rafe Spall, Olivia Colman, Anna Faris, Joseph Millson, Stephen Merchant, Anna Skellern, Lee Asquith-Coe, Senem Temiz, Kerry Howard, June Smith.
Opbrengst
$ 28.234.657
Release
08.02.2013
Release NL
21.02.2013
Release DVD
18.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Dan Mazer | Cast: Rose Byrne (Nat), Rafe Spall (Josh), Anna Faris (Chloe), Simon Baker (Guy), e.a. | Speelduur: minuten | Jaar: 2013

Romantische komedies verlopen vaak volgens bekend recept. Twee tegenpolen ontmoeten elkaar en moeten niets van elkaar hebben. Ze worden gedwongen met elkaar om te gaan en zo groeien ze steeds meer naar elkaar toe. Na anderhalf uur om elkaar heen draaien en obstakels overwinnen eindigen ze dan eindelijk in elkaars armen. Heel romantisch allemaal, maar het is maar zelden dat kijkers die eerlijk tegen zichzelf zijn niet achteraf zullen toegeven: deze relatie zal nog geen jaar standhouden. Hier begint I Give It a Year. Bij het huwelijk van Josh en Nat, als alle obstakels en strubbelingen van de eerste contacten overwonnen lijken. In deze periode, waarvan de meeste romantische komedies beweren dat het nu eind goed al goed is, loopt het verliefde stelletje in I Give It a Year nog tegen heel wat problemen aan.

Nat en Josh passen misschien niet perfect bij elkaar, maar ze zijn verliefd en willen samen een leven opbouwen. Hun vrienden hebben er minder vertrouwen in, maar de bruiloft is prachtig en liefde overwint toch altijd alles? Kort na het huwelijk blijkt de roze wolk waar het jonge koppel op zit toch minder roze dan verwacht. Kleine irritaties worden steeds groter en een meningsverschil loopt steeds vaker uit op serieuze ruzie. Als de oude vriendin van Josh terug komt in zijn leven en Nat een extreem aantrekkelijke klant op haar werk krijgt, begint iedereen te twijfelen of er bij het altaar wel de juiste keus is gemaakt.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

I Give It a Year Nieuwsberichten