Reality (2012)

6,8 details

  • 116 Min
  • Komedie
  • Drama
  • Italië
  • Frankrijk
116 Min Italië

Deze film volgt Luciano, een visboer uit Napels. Hij is erg geliefd in zijn buurt, en is een vriendelijke meneer die nooit een gelegenheid voorbij laat gaan om zijn klanten en talloze familieleden te amuseren. Op een dag doet hij auditie voor de realityshow Big Brother en het idee dat Luciano beroemd zou kunnen worden maakt iedereen enthousiast. Hoewel het hem in het begin weinig kan schelen, begint Luciano langzaam geobsedeerd te worden met zijn kans op roem.

Regie
Matteo Garrone
Cast
Claudia Gerini, Aniello Arena, Nando Paone, Loredana Simioli, Nunzia Schiano, Ciro Petrone, Paola Minaccioni, Nello Iorio, Rosaria D'Urso, Salvatore Misticone, Vincenzo Riccio, Alessandra Scognamillo, Giuseppina Cervizzi, Martina Graziuso, Raffaele Ferrante.
Release
04.05.2012
Release NL
07.02.2013
Release DVD
21.05.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Matteo Garrone | Cast: Aniello Arena (Luciano), Loredana Simioli (Maria), Nando Paone (Michele), Raffaele Ferrante (Enzo), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2012

In één van de verhaallijnen van Requiem for a Dream zagen we hoe een vrouw van middelbare leeftijd geobsedeerd raakte door een televisieshow, met desastreuze gevolgen. Regisseur Darren Aronofsky liet in zijn doorbraakfilm de keiharde keerzijde van dromen najagen zien. Het Italiaanse Reality is vergelijkbaar in zijn boodschap en voelt daarmee wat achterhaald aan.

Zo genadeloos als zijn Amerikaanse collega pakt cineast Matteo Garrone niet uit. Hij zou het waarschijnlijk wel gekund hebben, getuige zijn meedogenloos realistische portret van de Napolitaanse maffia dat hij met Gomorra schetste, maar Reality is een stuk luchtiger van toon. Garrone tilt zijn film boven de realiteit uit om de moderne obsessie met roem in extremen te laten zien. Critici in Cannes vergeleken dat al snel met werk van Fellini, maar daarmee deden ze de film te veel eer aan. Garrone leunt hier meer op plot dan op sfeer, en dat maakt deze satire een stuk minder beklijvend dan de films van zijn landgenoot.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Reality Nieuwsberichten

  • Trailer 'Reality'

    Trailer 'Reality'

    Bram de Groot,

    De nieuwe film van 'Gomorra'-regisseur Matteo Garrone.