Welcome to the Punch

Welcome to the Punch (2013)

A Stunning, Intelligent Thriller

Een intelligente actiethriller combineert strakke actie met goed uitgewerkte personages. Verhaaltechnisch is het wat rommelig en onoverzichtelijk.
play

5,7 details

  • 99 Min
  • Actie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigd Koninkrijk
  • Verenigde Staten
99 Min Verenigd Koninkrijk

In Welcome to the Punch keert de voormalig misdadiger Jacob Sternwood (Strong) terug naar Londen om zijn zoon te beschermen die betrokken is geweest bij een uit de hand gelopen overval. Rechercheur Max Lewinsky (McAvoy) zet alles op alles om Sternwood alsnog achter de tralies te krijgen.

Regie
Eran Creevy
Cast
Daniel Mays, David Morrissey, Peter Mullan, Natasha Little, Jason Flemyng, Mark Strong, Ruth Sheen, Johnny Harris, James McAvoy, Steve Oram, Daniel Kaluuya, Andrea Riseborough, Elyes Gabel, Lee Nicholas Harris, Ellie Darcey-Alden, Robert Portal, Jay Simpson, Jason Maza.
Budget
$ 8.500.000
Release
15.03.2013
Release NL
23.05.2013
Release DVD
17.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Eran Creevy | Cast: James McAvoy (Max Lewinsky), Mark Strong (Jacob Sternwood), Andrea Riseborough (Sarah Hawks), Johnny Harris (Dean Warns), Peter Mullan (Roy Edwards), e.a. | Speelduur: 99 minuten | Jaar: 2013

De Schot James McAvoy debuteerde als acteur halverwege zijn tienerjaren. Na zijn studie belandde hij in diverse televisieseries, maar het grote publiek maakte pas echt kennis met hem door zijn rol als faun in het eerste deel van de Narnia-reeks. De bijrol vormde de aftrap van een interessante en gevarieerde carrière, waarbij McAvoy karakterrollen, zoals in Atonement, afwisselt met bijdragen in actiespektakels als Wanted en X-Men: First Class. Regisseur en scenarist Eran Creevy wist McAvoy te strikken voor zijn regiedebuut, de intelligente actiethriller Welcome to the Punch. Zowel McAvoys personage als zijn persoonlijkheid moeten het hierin echter afleggen tegen tegenspeler Mark Strong.

Een wat kleurloze McAvoy speelt politierechercheur Max Lewinsky, die niet wegkwijnt achter een bureautje om zijn zaken op te lossen maar liever de actieheld uithangt. Drie jaar geleden, zo wordt duidelijk uit de proloog, kwam Max na een wilde achtervolging oog in oog te staan met crimineel Jacob Sternwood. Na een schotwond in zijn knie moet de diender lichtgehandicapt door het leven. Daarom heeft hij nog wel een appeltje te schillen met de boef. Jacob zit inmiddels veilig op IJsland als hij hoort dat zijn zoon in een Londens ziekenhuis is beland. Hij reist af naar de Britse hoofdstad waar hij vervolgens uit de handen van de politie moet zien te blijven. Het lijkt er na een kat-en-muisspel echter steeds meer op dat Jacob en Max elkaar wel eens nodig zouden kunnen hebben. Samen moeten ze het namelijk opnemen tegen een gemeenschappelijke vijand in de vorm van een geflipte ex-militair.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Welcome to the Punch Nieuwsberichten