The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia

4,4 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Horror
  • Thriller
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Dit vervolg op The Haunting in Connecticut (2009) laat zien hoe een familie op afgrijselijke wijze terecht komt in een eeuwenoude Zuiderse hel. Wanneer Andy Wyrick (Chad Michael Murray, House of Wax) samen met zijn vrouw Lisa (Abigail Spencer, Mad Men) en dochter Heidi verhuist naar een historisch huis in Georgia, ontdekken ze al snel dat ze de enige inwoners zijn van het pand. Samen met Lisa’s losbandige zus Joyce (Katee Sackhoff, Battlestar Galactica) krijgt de familie te maken met een mysterie die ontstond vanuit een krankzinnig verlangen. Wat dit ook moge zijn, niemand in het huis is zijn of haar leven meer zeker.

Alt titel
The Haunting in Georgia
Regie
Tom Elkins
Cast
Wayne Pére, Cicely Tyson, Morgana Shaw, Grant James, Katee Sackhoff, Lance E. Nichols, Chad Michael Murray, Abigail Spencer, Lauren Pennington, Hunter Burke, Emily Alyn Lind, Brad James, Jaren Mitchell, Mary Louise Coffee, Sam Polin.
Release
01.02.2013
Release NL
23.05.2013
Release DVD
03.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Tom Elkins | Cast: Abigail Spencer (Lisa), Chad Michael Murray (Andy), Emily Alyn Lind (Heidi), Katee Sackhoff (Joyce), Grant James (Mr. Gordy), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

Vier jaar geleden werd Virginia Madsen en haar getroebleerde gezinnetje de stuipen op het lijf gejaagd in The Haunting in Connecticut. Zelfs bij de liefhebber van horror zal er niet veel van het verhaal zijn blijven hangen, anders dan dat het ging over een gezin dat verhuisde naar Connecticut om dichter bij het ziekenhuis te zijn voor hun door kanker getroffen zoontje. Het nieuwe huis bleek te spoken als de neten, omdat het in het verleden dienst had gedaan als mortuarium. En dan weet je het wel. Een combinatie van schrikmomenten en gorigheid in de vorm van rottende en brandende lijken was de voorspelbare uitkomst. Regisseur Peter Cornwell brouwde weinig nieuws of spannends, maar compenseerde dit enigszins met de mooi plaatjes die hij zijn publiek voorschotelde. Het zorgde voor een bescheiden bioscoopsuccesje, dat uiteraard uitgemolken moet worden tot de laatste druppel.

Het resultaat van deze instelling is The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia, zo genoemd om aan te geven dat het om twee delen gaat die zij aan zij bekeken kunnen worden. Bij ons heet de opvolger simpelweg The Haunting in Georgia. Een betere titel, want met het oorspronkelijke deel uit 2009 heeft dit nieuwe spookverhaal helemaal niets te maken. Debuterend regisseur Tom Elkins heeft zijn sporen verdiend als editor van uiteenlopende filmgenres en stortte zich ook op de montage van Cornwells Connecticut. Elkins meent zich te moeten bewijzen door interessant te gaan doen met filters en slow motion. Vanaf het allereerste frame wordt al duidelijk dat hij vooral groot fan is van de zwart-witstand zodra er een spook op komt doemen. Hij kan maar niet van het knopje afblijven, al gooit hij er tegen het einde voor de broodnodige variatie ook nog een geel filtereffect tegenaan. Dit alles gepaard met een constant brommende soundtrack, waarmee de stiltes angstvallig vermeden worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia Nieuwsberichten