Dit wervelende drama over twee priesters in de sloppenwijk van Buenos Aires hobbelt van incident naar incident. De chaos wordt werkelijk prachtig in beeld gebracht.
play

6,5 details

  • 105 Min
  • Drama
  • Argentinië
  • Spanje
  • Frankrijk
105 Min Argentinië

Twee priesters (Jérémie Renier en Ricardo Darin), beiden met een turbulent zendelingenverleden in Midden-Amerika, vestigen zich in de sloppenwijk 'Villa Virgin' van Buenos Aires om maatschappelijk werk te verrichten. Ze ontmoeten Luciana die actief strijdt tegen corruptie. Door kerkelijke hiërarchie, gangstergeweld en corrupte overheden wordt hun loyaliteit op de proef gesteld en loopt hun leven gevaar.

Alt titel
White Elephant
Regie
Pablo Trapero
Cast
Jérémie Renier, Ricardo Darín, Martina Gusman, Raul Ramos, Miguel Arancibia, Julio Zarza, Esteban Díaz, Federico Barga, Susana Varela, Pablo Gatti, Walter Jakob.
Release
16.05.2012
Release NL
11.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Pablo Trapero | Cast: Ricardo Darín (Julián), Jérémie Renier (Nicholás), Martina Gusman (Luciana), e.a. | Speelduur: 110 minuten | Jaar: 2012

Een maand geleden kondigde de witte rook uit de schoorsteenpijp van de Sixtijnse Kapel de komst van een nieuwe paus aan. De Argentijnse Jorge Bergoglio vernoemt zich in zijn rol van kerkvader naar Franciscus van Assisi, die stond voor eenvoud en naastenliefde. Begoglio is jezuïet en leefde als bisschop en kardinaal in een eenvoudig optrekje in Buenos Aires. Hij was erg begaan met de schrijnende situatie in de sloppenwijken van de Argentijnse hoofdstad en vond er naar verluidt zelfs enige tijd zijn onderkomen. Een betere vorm van publiciteit en aansluiting bij de actualiteit kan filmmaker Pablo Trapero zich niet wensen. Zijn Elefante Blanco speelt zich af in het immense gebied, de ‘villas miserias’, waar de bevolking onder mensonterende omstandigheden op elkaar gepakt zit. Twee katholieke priesters proberen te midden van bendegeweld, drugshandel, ziekte en bittere armoede het verschil te maken.

Hoofdrolspelers Ricardo Darín, wellicht bij ons het bekendst van zijn rol in de Oscarwinnende thriller El Secreto de Sus Ojos, wordt in Trapero’s drama zij aan zijn maar ook tegenover Dardennes-acteur Jérémie Renier gezet. Renier speelt de jonge Belgische priester Nicolás, die in de Zuid-Amerikaanse jungle ternauwernood aan de dood ontsnapt is. Hij wordt gewond opgepikt en opgelapt door zijn oude vriend Julián, die een kerk in de sloppenwijk Villa Virgin’ leidt. Nadat hij zijn jonge collega wegwijs heeft gemaakt in het doolhof van de wijk, probeert de door de wol geverfde priester Nicolás in te zetten om de situatie van de Argentijnse bevolking te verbeteren. De heimelijk zieke Julián houdt zich bezig met de bouw van een ziekenhuis, terwijl Nicolás troost vindt bij maatschappelijk werkster Luciana. Overmand door alle indrukken van de sloppenwijk moet de jonge Belg niet alleen zijn trauma uit de jungle zien te verwerken, maar wordt hij ook verleid door vleselijke verlangens.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Elefante blanco

acties