The Patience Stone (2012)

She achieved her independence by telling stories filled with forbidden secrets.

Een degelijke boekverfilming over een Afghaanse vrouw die haar misstappen opbiecht aan haar comateuze man. Het toneelmatige plot wordt onnodig voortgestuwd door excessen.
play

7,0 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Afghanistan
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
102 Min Afghanistan

In een land dat verscheurd wordt door oorlog, leeft een beeldschone vrouw die over haar ernstig zieke man waakt. Hij is getroffen door een kogel in zijn nek en leeft voortaan verder als een soort kasplant. Hij is niet alleen in de steek gelaten door zijn strijdende vrienden van de Jihad, maar ook door zijn eigen broers. Op een dag begint de vrouw te praten tegen de comateuze man. Het blijkt één lange biecht te zijn.

Alt titel
Syngue Sabour, Syngué sabour, pierre de patience
Regie
Atiq Rahimi
Cast
Golshifteh Farahani, Massi Mrowat, Hamid Djavadan, Hassina Burgan, Mouhcine Malzi, Amine Ennaji, Sabah Benseddik, Hiba Lharrak, Faiz Fazli, Ahmed Ait Mahrabi, Mohamed Al Maghraoui, Fatima Mastouri, Malak Djaham Khazal, Hatim Seddiki, Aya Abida.
Release
08.09.2012
Release NL
21.02.2013
Release DVD
25.06.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Atiq Rahimi | Cast: Golshifteh Farahani (vrouw), Hamid Djavadan (man), Hassina Burgan (tante), Massi Mrowat (soldaat), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012

In 2008 oogstte de naar Frankrijk gevluchte Afghaanse auteur Atiq Rahimi veel lof met zijn zevende boek The Patience Stone. De in meer dan dertig talen uitgebrachte roman verhaalt over een door verdriet overmande vrouw die zich heeft ontfermd over haar verlamde echtgenoot. De titel is een verwijzing naar de Perzische mythe over de Syngué Sabour, een geheimzinnige steen die je voor jezelf moet houden, maar waar je vervolgens je hele leven aan kunt toevertrouwen. Als de geduldige steen voldoende heeft geluisterd en is gevoed met angsten, dromen, pijn en verlangens barst deze uit elkaar. Rahimi nam zelf de verfilming van zijn eigen succesroman op zich.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Patience Stone

acties