The Patience Stone (2012)

She achieved her independence by telling stories filled with forbidden secrets.

Een degelijke boekverfilming over een Afghaanse vrouw die haar misstappen opbiecht aan haar comateuze man. Het toneelmatige plot wordt onnodig voortgestuwd door excessen.
play

7,0 details

  • 102 Min
  • Drama
  • Oorlog
  • Afghanistan
  • Frankrijk
  • Duitsland
  • Verenigd Koninkrijk
102 Min Afghanistan

In een land dat verscheurd wordt door oorlog, leeft een beeldschone vrouw die over haar ernstig zieke man waakt. Hij is getroffen door een kogel in zijn nek en leeft voortaan verder als een soort kasplant. Hij is niet alleen in de steek gelaten door zijn strijdende vrienden van de Jihad, maar ook door zijn eigen broers. Op een dag begint de vrouw te praten tegen de comateuze man. Het blijkt één lange biecht te zijn.

Alt titel
Syngue Sabour, Syngué sabour, pierre de patience
Regie
Atiq Rahimi
Cast
Golshifteh Farahani, Massi Mrowat, Hamid Djavadan, Hassina Burgan, Mouhcine Malzi, Amine Ennaji, Sabah Benseddik, Hiba Lharrak, Ahmed Ait Mahrabi, Faiz Fazli, Mohamed Al Maghraoui, Malak Djaham Khazal, Hatim Seddiki, Aya Abida, Fatima Mastouri.
Release
08.09.2012
Release NL
21.02.2013
Release DVD
25.06.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Atiq Rahimi | Cast: Golshifteh Farahani (vrouw), Hamid Djavadan (man), Hassina Burgan (tante), Massi Mrowat (soldaat), e.a. | Speelduur: 102 minuten | Jaar: 2012

In 2008 oogstte de naar Frankrijk gevluchte Afghaanse auteur Atiq Rahimi veel lof met zijn zevende boek The Patience Stone. De in meer dan dertig talen uitgebrachte roman verhaalt over een door verdriet overmande vrouw die zich heeft ontfermd over haar verlamde echtgenoot. De titel is een verwijzing naar de Perzische mythe over de Syngué Sabour, een geheimzinnige steen die je voor jezelf moet houden, maar waar je vervolgens je hele leven aan kunt toevertrouwen. Als de geduldige steen voldoende heeft geluisterd en is gevoed met angsten, dromen, pijn en verlangens barst deze uit elkaar. Rahimi nam zelf de verfilming van zijn eigen succesroman op zich.

De hoofdpersoon in Rahimi’s verhaal is een mooie jonge vrouw, wier naam we niet te weten zullen komen. Haar man, die eveneens anoniem blijft, is in zijn nek getroffen door een kogel en ligt als een kasplantje in zijn appartement in een door oorlog en conflict verwoeste Afghaanse stad. De twee dochters van het stel lijken zich nauwelijks doordrongen van de schrijnende staat waarin hun vader verkeert. De vrouw is wanhopig op zoek naar haar vrijgevochten tante die zonder aankondiging verhuisd is. Op een dag begint de vrouw tegen haar comateuze man te praten. Als de geduldige steen uit de legende hoort de man het relaas aan. De vrouw gaat steeds verder in haar ontboezemingen en het is wachten op het moment dat de metaforische steen barst.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Patience Stone

acties