6,2 details

  • 98 Min
  • Drama
  • Nederland
98 Min Nederland

De ontmaagding van Eva van End is een tragikomische film over de familie Van End, die zich met de komst van een in alle opzichten perfecte Duitse uitwisselingstudent in hun gezin plotsklaps niet meer kunnen voorstellen hoe ze ooit met hun imperfecte zelf hebben kunnen leven.


Alt titel
The Deflowering of Eva van End
Regie
Michiel ten Horn
Cast
Ton Kas, Stefan de Walle, Giam Kwee, Jacqueline Blom, Frans de Wit, Vivian Dierickx, Freerk Bos, Rafael Gareisen, Anandi Gall, Flip Filz, Abe Dijkman, Tomer Pawlicki, Freddie Tratlehner, Patricio Wiedermann, Nicanor Zinga.
Release NL
14.02.2013
Release DVD
26.03.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Michiel ten Horn | Cast: Vivian Dierickx (Eva), Ton Kas (Evert), Jacqueline Blom (Etty), Tomer Pawlicki (Erwin), Abe Dijkman (Emanuel), e.a. | Speelduur: 98 minuten | Jaar: 2012

Michiel ten Horns favoriete film is The Royal Tenenbaums. Eenieder die zijn eerste speelfilm De Ontmaagding van Eva van End ziet, kan daarover onmogelijk verrast zijn. Ten Horns personages, camerastandpunten, kleurgebruik, montage en humor lijken namelijk dusdanig veel op die van Wes Anderson dat de vraag zich bijna opdringt of hier geen sprake is van plagiaat. Door te focussen op die vraag zou je echter vergeten wat een sterke film De Ontmaagding van Eva van End eigenlijk is. Ten Horn laat namelijk zien het kunstje net zo goed te beheersen en durft op sommige punten zelfs een paar stapjes verder te gaan dan zijn inspirator. Niet slecht voor een negenentwintigjarige debuterend filmregisseur.

Wanneer de introverte tiener Eva van End thuiskomt met haar Duitse uitwisselingsstudent, verandert zijn komst niet alleen het leven van Eva maar ook dat van haar ouders en broers. Deze zeventienjarige Veit lijkt namelijk in alles de vleesgeworden perfectie. Zijn helderblauwe ogen, blonde krullen en maagdelijk witte kleding omsluiten een uiterst optimistisch ingestelde persoonlijkheid die in sterk Engels graag zijn wijsheid deelt met zijn gastfamilie. De familie van End bestaat naast de teruggetrokken Eva echter uit een vader die zowel thuis als op zijn werk maar weinig te zeggen heeft, een moeder die emotioneel flink in de knoop zit en twee broers, van wie de oudste op zijn twintigste al volledig gesetteld is en daar het liefst zoveel mogelijk over pocht. De jongste presteert niet veel meer dan blowen, meisjes versieren en eenmaal per jaar een frikadellenwedstrijd winnen. Veits aanwezigheid haalt bij ieder van hen onbewust iets naar boven.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

De Ontmaagding Van Eva Van End

acties