Bobby en de Geestenjagers
Deze aardige Nederlandse familiefilm had net wat meer geld moeten krijgen voor de technische en visuele aankleding. Het verhaaltje is voor de kids avontuurlijk en humoristisch ingevuld.
play

5,7 details

  • 82 Min
  • Familiefilm
  • Nederland
82 Min Nederland

Sanne (13) is gek op verhalen over geesten en andere mysterieuze zaken. Haar vader Lucas, een gerenommeerde geestenjager, vindt dit geen enkel probleem, maar haar stiefmoeder Els heeft zo haar bedenkingen. Tijdens de zomervakantie wordt Lucas gevraagd voor een grote opdracht: geesten verjagen die de boel op stelten zetten op het beroemde stoomschip Rotterdam. Sanne is maar wat blij als ze hoort dat zij en haar broertje Tomas (8) mee mogen voor een verblijf op dit prachtige stoomschip! Al snel na aankomst ontmoet Sanne de geest Bobby, een jongen van haar leeftijd die al sinds de jaren '60 op het schip ronddoolt. Hij geeft toe dat hij samen met een bont gezelschap van geesten soms wat onschuldige grapjes uithaalt met de gasten, maar dat ze niemand kwaad willen doen. Wanneer Bobby aan Sanne vertelt dat hij zijn moeder graag nog één keer wil zien voordat hij naar het hiernamaals gaat, besluit Sanne om Bobby en de andere geesten te helpen om hun aardse problemen op te lossen. Dit blijkt echter makkelijker gezegd dan gedaan.

Regie
Martin Lagestee
Cast
Niels Verkooyen, Lotte Heytenis, Hanna Obbeek, Bas van Prooijen, Jelle Stout, Max van den Burg, Wil van der Meer, Joke Tjalsma, Eva van der Gucht, Diana Dobbelman, Max van Burg, Jan Vredenburg, Carolina Mout, Aernout Pisket, Alexander de Bruijn, Zack Zakaria.
Budget
$ 115.000
Release
13.02.2013
Release NL
14.02.2013
Release DVD
16.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Martin Lagestee | Cast: Hanna Obbeek (Sanne), Nils Verkooijen (Bobby), Max van den Burg (Lucas), Lotte Heijtenis (Els), Eva van der Gucht (Bernadette), Wil van der Meer (Wim), Dimme Treurniet (Eric Masters), Joke Tjalsma (Dorothee), Diana Dobbelman (Martha), e.a. | Speelduur: 85 minuten | Jaar: 2012

In het nieuwe millennium maakte het stoomschip Rotterdam zijn laatste tochtje. Vandaag de dag ligt het passagiersschip van de Holland-Amerika Lijn na een grondige renovatie in de haven van Rotterdam waar het dienst doet als hotel. Het voormalige cruiseschip vormt het imposante decor van het jeugdavontuur Bobby en de Geestenjagers Producent en regisseur Martin Lagestee, wellicht het bekendst van de recente Pipo de Clown-opleving, nam zijn familieavontuur vrijwel geheel op in de ss Rotterdam, die in ruil voor het beschikbaar stellen van zijn dek en kajuiten op flink wat extra publiciteit mag rekenen. We krijgen namelijk een reclamepraatje met alle ins en outs van de ss Rotterdam te horen. Het schip heeft echter met een klein, hoogstwaarschijnlijk fictief, probleempje te kampen: het spookt namelijk behoorlijk op de stoomboot.

Botelmanager Wim kijkt al helemaal niet meer vreemd op als een clubje geesten de sfeer komt versjteren. De gasten checken bij bosjes uit en de directrice maant hem om stante pede met een oplossing op de proppen te komen. Wim besluit om geestenverdrijver Lucas en zijn gezin op zijn schip uit te nodigen. In ruil voor kost en inwoning mag Lucas zijn ouderwetse maar ongebruikelijke methodes van stal halen. Hij stelt zich het liefst op als een geestenfluisteraar die de overleden zielen probeert over te halen om hun geplaag te staken en eieren voor hun geld te kiezen. Lucas heeft zelf nog nooit een geest gezien, wat niet geldt voor dochter Sanne. Zij weet contact te leggen met de horde overledenen die de ss Rotterdam teisteren. Haar pogingen om het vertrouwen van de geesten te winnen wordt met scepsis begroet. Alleen met puberspook Bobby voelt ze gelijk een klik, wat wel eens de oplossing van het conflict zou kunnen betekenen.

videotrailers & clips