Call Girl (2012)

Youth is seductive. Power is corrupt.

Politieke thriller over het Zweedse prostitutieschandaal van de jaren zeventig. Pernilla August steelt de show als gewiekste en onfeilbare koppelaarster.
play

7,0 details

  • 140 Min
  • Drama
  • Thriller
  • Finland
  • Ierland
  • Noorwegen
  • Zweden
140 Min Finland

Stockholm, aan het eind van de jaren ’70. Enkele dagen voor het einde van de verkiezingen ziet het er naar uit dat de Sociaal Democraten voor het eerste sinds decennia niet aan de macht zullen zijn. Erger nog voor de machthebbers is het feit dat detective John Sandberg verschillende ministers linkt aan een prostitutie-ring, geleid door Dagmar Glans (een glansrol van Pernilla August, één van Zwedens grootste acteertalenten). Call Girl schetst een vernietigend beeld van een land dat dronken is van consumptie en een politieke klasse die zo overtuigd is van haar recht op macht dat het niet langer het verschil kan zien tussen beleid en eigenbelang. Gebaseerd op het waargebeurde prostitutieschandaal dat in de jaren’70 de Zweedse regering ten val dreigde te brengen.

Regie
Mikael Marcimain
Cast
Kristoffer Joner, David Dencik, Magnus Krepper, Pernilla August, Ruth Vega Fernandez, Dag Malmberg, Sven Nordin, Outi Mäenpää, Sverrir Gudnason, Peter Carlberg, Claes Ljungmark, Simon J. Berger, Josefin Asplund, Valerie Spelman, Björn Andersson, Lena B. Eriksson, Sofia Karemyr, Jade Viljamaa, Maria Alm Norell, Julia Lindblom, Anders Beckman, Hanna Ullerstam, Tobias Ekelund, Eddie Hultén.
Budget
$ 6.075.000
Release
07.11.2012
Release NL
04.04.2013
Release DVD
27.08.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Mikael Marcimain | Cast: Sofia Karemyr (Iris), Josefin Asplund (Sonja), Ruth Vega Fernandez (Sasja), Pernilla August (Dagmar Glans), Simon J. Berger (John Sandberg), Sven Nordin (Glenn), David Dencik (Aspen Thorin), e.a. | Speelduur: 140 minuten | Jaar: 2012

Forse snorren, ongeschoren damesoksels, gigantische brilmonturen, kettingrokerij, jeans tot voorbij de navel met wijde pijpen, bruine interieurs met weelderige behangetjes, discomuziek en dit alles met de vrije geest van de flowerpower nog vers in het geheugen. Beweren dat het Zweedse Call Girl dweept met de jaren zeventig is op zijn zachtst gezegd een understatement. Toch duurt het een dikke twee uur voor Dancing Queen van ABBA van stal wordt gehaald. Niet dat het dan nog nodig is, want deze groezelige criminele en politieke thriller weet je al na tien minuten compleet in de sferen van halverwege de seventies te brengen. De tijd waarin getracht werd een nieuwe maatschappelijke moraal te vinden, met alle onoverzienbare gevolgen van dien. Het op ware gebeurtenissen gestoelde filmdebuut van Mikael Marcimain schetst een prachtig tijdsbeeld, maar de inhoud prevaleert.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Tarkus

"...Alweer een prima Zweedse film, deze keer gebaseerd op ware feiten. Over een prostitutienetwerk dat......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Call Girl

acties