Fifty Shades of Grey (2015)

Mr. Grey will see you now

Verfilming van pulproman van E.L. James is een combinatie van Pretty Woman en 9½ Weeks.
play

4,4 details

  • 125 Min
  • Drama
  • Romantiek
  • Thriller
  • Verenigde Staten
125 Min Verenigde Staten

Het leven van de studente Anastasia Steele komt compleet op z'n kop te staan als ze in contact komt met de 27-jarige miljardair Christian Grey. De twee leren elkaar kennen als Anastasia hem mag interviewen en al snel ontdekt zij dat ze hem wil. Tegelijk geeft hij toe dat hij zich ook aangetrokken voelt tot haar, maar enkel een relatie wil op zijn voorwaarden. Dat gebeurt al snel…

Alt titel
50 Tinten Grijs, Vijftig Tinten Grijs, 50 Shades of Grey
Regie
Sam Taylor-Johnson
Cast
Dakota Johnson, Jamie Dornan, Rita Ora, Jennifer Ehle, Marcia Gay Harden, Max Martini, Luke Grimes, Callum Keith Rennie, Eloise Mumford, Andrew Airlie, Victor Rasuk, Dylan Neal, Rachel Skarsten, Emily Fonda, Elliat Albrecht.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 569.651.467
Release
13.02.2015
Release NL
12.02.2015
Release DVD
09.06.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Sam Taylor-Johnson | Cast: Dakota Johnson (Anastasia Steele), Jamie Dornan (Christian Grey), Luke Grimes (Elliot Grey), Eloise Mumford (Kate), e.a.| Speelduur: 125 minuten | Jaar: 2015

Er was een periode dat je geen trein kon pakken, zonder dat je iemand zag zitten die Fifty Shades of Grey aan het lezen was. Ik heb het boek aan het begin van de hype ook besteld, met het idee dat het hier ging om een soort The Da Vinci Code; misschien geen topboek maar wel een dat je aandacht grijpt. Tegen de tijd dat ik het ontving, had ik gehoord waar het over ging en bij het bladeren door het boek vielen vooral de tenenkrommende dialogen en het hoge pornogehalte op. Min of meer wat de bouquetreeks vroeger was voor huisvrouwen, die wilden wegzwijmelen bij een Fabio-type dat ze op Gone With the Wind-achtige wijze in zijn armen zou nemen en 'verslinden'. Ik heb het boek uiteindelijk niet gelezen, maar volgde de hype rond de verfilming wel op de voet. Want een slecht boek hoeft nog geen slechte film op te leveren.

Centraal staat Anastasia Steele, een grijze muis die per toeval een keer in contact komt met multimiljonair Christian Grey. Zij is meteen onder de indruk van zijn knappe uiterlijk en charisma, en hij is tot haar eigen verbazing ook geïnteresseerd in haar. Een aantal dates en ontmoetingen volgen, waarna Christian aangeeft geen 'normale' relatie te willen en ze het beter hierbij kunnen laten. Maar de chemie is voor beiden te sterk en er ontstaat toch iets moois. Maar voor ze hun relatie kunnen voortzetten, vertelt Christian dat hij een voorwaarde heeft om samen door te gaan. Hij laat Anastasia zijn speelkamer zien en vertelt te houden van BDSM. Anastasia moet nu beslissen of ze een contract tekent, waarin ze toezegt de seksslaaf te worden van Christian.

alle artikelen (46)

Fifty Shades of Grey Nieuwsberichten

Laatste reacties

Spider-fan

"...Uit nieuwsgierigheid rond de hype gekeken. Aan de film is moeilijk te zien waarom het zo'n succes is......"

Olrik

"...[quote=Glennekeeeee]Geef het op Olrik :D het is hopeloos :p het feit dat hij het boek gelezen heeft......"

Glennekeeeee

"...[quote=Olrik]Ben je serieus Tarkus? Vind je de vertolkingen serieus goed?![/quote] Geef het op Ol......"

Fifty Shades of Grey

acties