The Internship (2013)

Hiring them was a brilliant mistake.

Owen Wilson en Vince Vaughn als twee digibeten die na hun ontslag aan de bak willen komen bij Google.
play

5,3 details

  • 119 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
119 Min Verenigde Staten

De film 'The Internship' gaat over twee vrienden in de veertig die worden ontslagen. Ze zijn ervan overtuigd dat ze helemaal opnieuw moeten beginnen en besluiten dan als stagiairs aan de slag te gaan bij een groot internetbedrijf. Ze komen echter al snel in de conflict met de jonge twintigers als ze proberen hoger op te komen in het bedrijf.

Regie
Shawn Levy
Cast
Owen Wilson, Dylan O'Brien, Vince Vaughn, Rose Byrne, Josh Gad, Max Minghella, Rob Riggle, Aasif Mandvi, Eric André, Gary Anthony Williams, Jessica Szohr, Tiya Sircar, Harvey Guillén, Josh Brener, Tobit Raphael.
Budget
$ 58.000.000
Opbrengst
$ 44.000.000
Release
07.06.2013
Release NL
11.07.2013
Release DVD
07.01.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Shawn Levy | Cast: Vince Vaughn (Billy McMahon), Owen Wilson (Nick Campbell), Rose Byrne (Dana), Max Minghella (Graham Hawtrey), e.a. | Speelduur: 119 minuten | Jaar: 2013

Het is weer zover. In Hollywood hebben gemakzuchtige filmmakers hun versleten scenariosjabloon uit de kast getrokken om een nieuwe komedie te maken. Ze hoefden alleen nog maar de lege ruimtes in te vullen: twee mannen zijn helemaal thuis in (verzin maar wat) maar zijn gedwongen iets compleet anders te doen, namelijk (vul hier een situatie die helemaal niet bij ze past, het liefst zo tegengesteld mogelijk aan wat je eerder verzonnen had). Ze leren dan dat er meer bestaat dan hun eigen wereld, en intussen leert hun nieuwe omgeving ook weer wat van hen. Een opbloeiende liefde tegen alle verwachtingen in is optioneel, maar goed voor een breder publiek. En zo is daar The Internship, waar de ruimtes tussen de haakjes zijn ingevuld door ‘horloges verkopen’ en ‘stage lopen bij Google’.

Het gaat altijd om contrasten in dit soort formulefilms. Die worden in dit geval behoorlijk dik aangezet. De twee hoofdpersonages kunnen verkopen als de beste maar weten niets van het digitale tijdperk, terwijl de jonge ambitieuze whizzkids met wie ze tijdens hun stage moeten samenwerken alleen lijken te kunnen communiceren via elektronica. En toch moeten ze elkaar zien te dulden, want alleen het winnende team mag uiteindelijk voor de zoekmachine komen werken. Geloofwaardig is de opzet niet echt, en de uitwerking al helemaal niet. Maar het gaat natuurlijk allemaal om het opzoeken van tegenstellingen zodat je komedie krijgt, en het wegpoetsen van diezelfde tegenstellingen om het publiek met een goed gevoel de bioscoop uit te laten wandelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Internship Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...Matige komedie die ik al met lage verwachtingen aanving. het blijft allemaal wel kijkbaar en op zich......"