Kid (2012)

6,9 details

  • 90 Min
  • Drama
  • België
  • Nederland
  • Duitsland
90 Min België

Kid, een jongen van zeven jaar, woont samen met zijn alleenstaande moeder en zijn broer Billy op een boerderij. Ofschoon de situatie thuis niet makkelijk is, voelt Kid zich veilig en geborgen bij zijn mama. Op een dag slaat het noodlot toe en moeten de twee jongens naar hun nonkel en tante verhuizen. Uit zijn lood geslagen door deze nieuwe situatie, isoleert Kid zich steeds meer. In zijn hartje blijft de hoop leven op een dag weer bij zijn mama te zijn.

Regie
Fien Troch
Cast
Lorenza Goos, Gabriela Carrizo, Rit Ghoos, René Jacobs, Maarten Meeusen, Bent Simons, Stef Lernous, Sander van Sweevelt, Ludo Mertens, Jasper Van Luyck, Laurens Vervoort, Maurits Troch, Jo Helsen, Koen Geuens, Herman Schoors.
Release
12.10.2012
Release NL
18.04.2013
Release DVD
20.08.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Fien Troch | Cast: Bent Simons (Kid), Maarten Meeusen (Billy), Mama (Gabriela Carrizo), e.a. | Speelduur: 90 minuten | Jaar: 2013

Fien Troch staat er niet bekend om de meest luchtige cinema te maken. Haar laatste twee langspeelfilms, Unspoken en Een Ander zijn Geluk, gingen respectievelijk over een koppel dat hun dochter verliest en de gebeurtenissen in een klein dorpje wanneer een kind wordt doodgereden en de dader wegrijdt. Ook aan de basis van Kid ligt een zwaar en tragisch verhaal.

Kid is een jongen van zeven jaar die samen met zijn moeder en zijn iets oudere broer Billy op een boerderij op het Vlaamse platteland woont. Zijn vader is er al een tijd geleden vandoor gegaan en zijn moeder heeft ernstige financiële problemen. Ze probeert er het beste van te maken en heeft ondanks het geldgebrek een goede band met haar kinderen. Toch zien we hoe de kracht de moeder langzaam ontglipt en hoe ze steeds ongelukkiger wordt door de aanhoudende problemen. Haar kinderen merken dit ook en Kid begint, vooral buitenshuis, problematisch gedrag te vertonen. Het noodlot voor Kid en Billy slaat echter pas echt toe wanneer hun moeder door een aantal schuldeisers wordt neergeschoten. Ze staan er nu helemaal alleen voor en worden bij een bevriend echtpaar van de moeder ondergebracht, totdat hun vader opeens weer ten tonele verschijnt.

videotrailers & clips