The East (2013)

Spy on us, we'll spy on you.

Reviews (1)

benjamin

Avatar

Ecoterrorisme in filmvorm gegoten: The East uit de titel is de naam van een organisatie die grote bedrijven, die schuldig zijn in hun ogen, wil terugbetalen en liefst met gelijke munt. Uiteraard is niet iedereen het daarmee eens en de private firma Hiller Brood stuurt daarom agente Jane het veld in.

Een echt superslechte film is deze The East absoluut niet geworden: het acteerwerk is bijvoorbeeld dik in orde en het gaat allemaal aan een lekker tempo voorbij met enkele spannende scènes wanneer de groep tot actie overgaat zodat je je niet verveelt. Maar echt veel heeft de film ook niet te zeggen: je voelt al heel snel dat wellicht de terroristen van dienst misschien wel een punt hebben (lees: dat hun doelwitten echt wel vuile handen hebben) en dat de infiltrante er sympathie voor kan opvatten. Misschien was het wat dat betreft meer de bedoeling de kijkers wakker te schudden voor onrecht dan echt een goede film aan te bieden.

Zo worden de motivaties van de groep in kwestie vaak vrij persoonlijk, maar niet voldoende om je echt op dat vlak erbij te betrekken. Echt diep of genuanceerd wil de prent niet gaan en de te tamme finale is zonde. Al bij al geen film om bij weg te lopen, maar een must-see is het helaas ook niet.