Daglicht (2013)

7,0 details

 • 114 Min
 • Thriller
 • Nederland
114 Min Nederland

De succesvolle advocate Iris komt erachter dat haar moeder een groot geheim met zich meedraagt. Iris heeft een oudere halfbroer, wiens bestaan noodgedwongen is verzwegen. Hij is autistisch en verblijft in een tbs-kliniek omdat hij veroordeeld is voor een gruwelijke moord. Iris trekt zich het lot van haar broer aan en haar zoektocht naar de waarheid zorgt dat ze geconfronteerd wordt met zaken die haar leven voorgoed zullen veranderen.

Regie
Diederik Van Rooijen
Cast
Fedja van Huêt, Monique van de Ven, Angela Schijf, Derek de Lint, Maartje van de Wetering, Thijs Römer, Matteo van der Grijn, Victor Löw, Jaap Spijkers, Mike Reus, Marie Louise Stheins, Astrid van Eck, Daniel Verbaan, Joop Keesmaat, Johan Siefken.
Release
10.04.2013
Release NL
11.04.2013
Release DVD
03.09.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Diederik van Rooijen | Cast: Angela Schijf (Iris), Fedja van Huêt (Ray), Matteo van der Grijn (Bo), Monique van de Ven (Ageeth), Daniel Verbaan (Aron), Thijs Römer (Peter Benschop), Derek de Lint (Twan Benschop), Victor Löw (Lode), e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2013

Iris is advocate en alleenstaand moeder van haar autistische zoontje Aron. Haar moeder Ageeth helpt Iris met de opvang van Aron. Wanneer Aron een week wordt geschorst, net terwijl Ageeth op vakantie gaat, besluit Iris samen met Aron in het huis van Ageeth te logeren. Bij oma wordt Aron altijd zo lekker rustig van het aquarium. Als er iets met een van de vissen is, besluit Iris de vissenman de bellen om Aron gerust te stellen. Wanneer deze langskomt en opmerkt dat Aron erg veel op haar broer lijkt, is Iris enorm verbaasd. Ze heeft toch helemaal geen broer? Als Iris erachter komt dat haar autistische broer Ray in een tbs-kliniek verblijft, besluit ze hem te helpen. Alleen dan blijken de familiegeheimen nog veel groter te zijn.

De film is gebaseerd op het gelijknamige boek, waarmee schrijfster Marion Pauw in 2008 definitief doorbrak. Ze heeft zelf een zoon met Asperger en heeft elementen van hem in personage Aron gestopt. Pauw was bang dat autisme heel eendimensionaal geportretteerd zou worden in de film. Helaas is dat precies wat er overblijft.

videotrailers & clips

alle artikelen (1)

Daglicht Nieuwsberichten

 • Trailer 'Daglicht'

  Trailer 'Daglicht'

  Bram de Groot,

  Nieuwe Nederlandse thriller van de regisseur van 'Taped' (2012).

  mode_comment 3

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Daglicht

acties