6,1 details

  • 89 Min
  • Drama
  • Nederland
89 Min Nederland

De Amsterdamse crimineel Ronnie overleeft ternauwernood een moordaanslag en keert met aangescherpte zintuigen terug in de wereld. Er is ook een jonge Angolese asielzoeker die maar niet kan praten over zijn leven in Angola en daardoor nauwelijks kans heeft op een verblijfsvergunning in Nederland. En er zijn nog een lijfwacht met een depressie, een hoteleigenaresse wiens kat ziek is en een echtpaar met een groot verdriet. Allen zullen elkaar helpen, want 'we benne toch op de wereld om mekaar te helpen', nietwaar?

Alt titel
The Resurrection of a Bastard
Regie
Guido van Driel
Cast
Jeroen Willems, Yorick van Wageningen, Leny Breederveld, Juda Goslinga, Juliette van Ardenne, Rian Gerritsen, Gustav Borreman, Katrien van Beurden, Goua Robert Grovogui, René Groothof, Ali Kouchiry, Johan van der Pol, Pepijn Schoneveld, Eric Schreurs, Maria Groothof.
Release
20.02.2013
Release NL
21.02.2013
Release DVD
02.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Guido van Driel | Cast: Yorick van Wageningen (Ronnie), Goua Robert Grovogui (Eduardo), Juda Goslinga (Janus), Rian Gerritsen (Lotte), Jeroen Willems (James Joyce), e.a. | Speelduur: 89 minuten | Jaar: 2013

Van de vele Nederlandse acteurs die door de jaren heen hun heil hebben gezocht in Hollywood, is Yorick van Wageningen een van de weinigen die er een goedlopende carrière aan heeft overgehouden. Hij werkte reeds met grote namen als David Fincher en Terrence Malick, en het had maar weinig gescheeld of hij had zelfs zijn Hollywooddebuut mogen maken onder regie van Steven Spielberg. Niet zo vreemd dus dat de man bij zijn sporadische terugkeer in Nederland de betere rollen krijgt toebedeeld. Zo was hij de laatste jaren te zien als oom met een dubbele agenda in Oorlogswinter en speelde hij koning Willem I in de televisieserie De Troon. Met zijn titelrol in De Wederopstanding van een Klootzak mag Van Wageningen voor het eerst een volledige film op zijn brede schouders dragen en dat doet hij met verve. Maar daar eindigen de kwaliteiten van de film gelukkig niet.

Een van de beste dingen aan De Wederopstanding van een Klootzak is dat er niets wordt voorgekauwd. De kijker wordt niet volledig in het diepe gegooid, maar de gebruikelijke introductie van plot en personages wordt wel grotendeels achterwege gelaten. Zodoende krijgen we alle belangrijke informatie niet gelijk in de eerste tien minuten opgelepeld, maar wordt deze steeds in kleine porties opgediend. En dat werkt prima: de interactie tussen de personages vertelt namelijk steeds precies genoeg om het verhaal zonder problemen te kunnen volgen. Wanneer de Amsterdamse crimineel Ronnie en zijn botte lijfwacht Janus arriveren in het Friese Dokkum, is niet direct duidelijk wat ze daar komen doen. Toch is er genoeg dat duidt op een recentelijk plaatsgevonden incident dat zijn sporen heeft nagelaten.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MRDammann

"...Geweldige film, werd heel goed gespeeld. Een goed verhaal en mooi dat alles bij elkaar komt op het e......"

De Wederopstanding van een Klootzak

acties