Die Welt (2013)

6,0 details

  • 80 Min
  • Drama
  • Nederland
80 Min Nederland

Abdallah, 22 jaar, verkoopt met veel passie Westerse films in een Dvd-winkel in het centrum van Tunis. Ze voeden zijn wens om de oversteek te wagen. Dagdromen, vooralsnog. Tijdens een familievakantie in de toeristische badplaats Sousse lijken Abdallah’s kansen te keren. Zijn uit Nice overgekomen verwesterde neven nemen hem mee naar een discotheek, waar hij de 36-jarige Anna aan de haak slaat. Hij twijfelt. Of hij zijn vader achter achterna moet, die dankzij een huwelijk met een Nederlandse vrouw Fort Europa binnendrong. En of hij, als het er op aankomt, überhaupt wel weg wil.

Regie
Alex Pitstra
Cast
Ilse Heus, Judith Van der Meulen, Abdelhamid Nawara, Mohsen Ben Hassen, Imed Sassi, Houcem Al Bib, Rahma Ben Hassen, Slim Al Amiri, Youssef Hammami, Fouad Cheneti, Kamel Ben Khalfa, Abderrahmen Rezgui, Jamil Ferchichi, Mehdi Cheneti.
Release
24.01.2013

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

Filmtotaal Recensie

Regie: Alex Pitstra | Cast: Abdelhamid Nawara (Abdallah), Mohsen Ben Hassen (Hassan), Rahma Ben Hassen (Ahlem), Ilse Heus (Anna), Judith van der Meulen (José), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2013

De plek waar je wieg ooit stond is in grote mate bepalend voor het leven dat je vervolgens leidt. Maar hoe was je leven gelopen als je ergens anders geboren zou zijn of als je ouders een andere keuze hadden gemaakt? Deze vraag houdt de Nederlandse filmmaker Karim Alexander Pitstra, kortweg Alex, bezig. Hij was een kwart eeuw oud en woonde al die tijd in Nederland toen zijn Tunesische vader contact met hem opnam. Pitstra, inmiddels een dertiger, reisde op uitnodiging van zijn vader af naar hoofdstad Tunis en maakte daar kennis met een enorme, voor hem altijd verborgen familie. Een groot deel van hen wordt ingezet in Pitstra's regiedebuut Die Welt, een intrigerend jeugdportret dat het midden houdt tussen fictie en documentaire.

videotrailers & clips

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Die Welt

acties